Antena 3 Actualitate Surse: Cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură, înregistrată la CSM

Surse: Cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură, înregistrată la CSM

29 Aug 2019   •   12:30
Surse: Cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură, înregistrată la CSM

Cererea judecătoarei Dana Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii, au precizat, joi, surse din CSM. 

Dana Gîrbovan a precizat, miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură. 

"Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este 'total împotriva valorilor democratice', după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (...) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt", a scris Gîrbovan miercuri pe Facebook. 

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan. 

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 30

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: dana girbovan demisie magistratura CSM

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close