Antena 3 CNN Actualitate Surse: Ludovic Orban ar fi strâns 227 de voturi. Ar mai avea nevoie de doar şase voturi pentru învestirea noului guvern

Surse: Ludovic Orban ar fi strâns 227 de voturi. Ar mai avea nevoie de doar şase voturi pentru învestirea noului guvern

Surse: Ludovic Orban ar fi strâns 227 de voturi. Ar mai avea nevoie de doar şase voturi pentru învestirea noului guvern
23 Oct 2019   •   15:08

Până acum, Ludovic Orban ar fi reuşit să adune 227 de voturi. Mai are nevoie de doar şase voturi pentru a obţine învestirea Guvernului Orban. 

Pro România a anunţat că nu va asigura cvorum la votul din plen.

"Nu era nicio surpriză faptul că noi, cei de la Pro România, nu vom vota pentru învestirea Guvernului PNL. Nu cred că era o surpriză nici pentru domnul Orban, pur şi simplu pentru că suntem un partid nou, în creştere. Suntem singurul partid care în acest moment mai apără interesele oamenilor, ale celor de centru-stânga. Din păcate, PSD, după cum aţi văzut, a degenerat într-o grupare baronial - analfabetă şi, din acest motiv, vom susţine un guvern doar atunci când vom fi convinşi că proiectele de competenţă, de profesionalism, de interes pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt garantate şi reprezentate", a declarat Ponta, la finalul întâlnirii avute cu premierul desemnat, Ludovic Orban. 

Citiţi şi Victor Ponta: "Pro România nu va vota Guvernul Orban!" Calculele care îi dau bătăi de cap șefului PNL

Premierul desemnat Ludovic Orban a reacționat prompt după ce șeful Pro România, Victor Ponta, a anunțat că formațiunea sa nu va vota guvernul liberal. "Nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta", a spus Orban.

"Dacă astăzi unul dintre partidele care au votat moţiunea de cenzură preferă să rămână alături de Viorica Dăncilă, este problema acelui partid, nu este problema noastră. În ceea ce ne priveşte, vom purta negocieri cu toţi ceilalţi parteneri politici. Formula de guvern este una care a fost agreată şi acceptată prin intermediul unor înţelegeri politice negociate care vor fi supuse ratificării BPN al PNL şi al celorlalte formaţiuni politice cu care avem aceste înţelegeri. Sincer, nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta", a declarat Ludovic Orban.

Citiţi şi Ludovic Orban, după negocierile cu Pro România: "Sincer, nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta"

Până acum, trei partide - ALDE, UDMR şi USR - au dat de înţeles că vor da votul de încredere.

×
Subiecte în articol: guvern voturi Ludovic Orban
Parteneri
Horoscop 8 decembrie 2023. Racii primesc un semn bun
x close