Antena 3 CNN Actualitate Tarifele la căldură s-ar putea tripla în Capitală. Primăria nu are suficienți bani să subvenționeze scumpirile de pe piață

Tarifele la căldură s-ar putea tripla în Capitală. Primăria nu are suficienți bani să subvenționeze scumpirile de pe piață

Românii se întreabă, pe bună dreptate, cât de mari vor fi facturile pentru încălzire în următoarele luni. Deoarece primăria nu are deocamdată suficienți bani ca să subvenționeze scumpirile de pe piață, în Capitală, oamenii ar putea plăti facturi chiar și triple.

Tarifele la căldură s-ar putea tripla în Capitală. Primăria nu are suficienți bani să subvenționeze scumpirile de pe piață
Sursa foto: Captură Antena 3
de Gabriel Dano    |    17 Noi 2021   •   23:40

Speranța este la Guvern. Edilul Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că o decizie privind prețul final va fi comunicată săptămâna viitoare. Declarația a fost făcută în fața parlamentarilor, care l-au chemat să dea explicații. Totul s-a transformat până la urmă în scandal. Primarul Capitalei s-a ridicat de la masă şi a dat să plece.

-Sunteţi preşedintele acestei comisii, dar asta nu va lăsă, în opinia mea, să întrerupeţi un om în mijlocul frazei.
-Eh, haideţi, nu fiţi aşa sensibil, domnule primar general.
-Pentru că m-aţi invitat aici, pot să vă răspund la orice întrebare.
-Vreţi să vă spun una politică? Domn’le, cum dormiţi liniştit noaptea când aţi promis oamenilor că a doua zi au apă caldă şi nu au apă caldă? Vedeţi, vă iau cu din astea, dacă vreţi politică, a fost dialogul dintre Nicușor Dan și membrii comisiei.

Nicușor Dan a afirmat că a cerut 968 de milioane de lei sprijin de la Guvern, pentru a putea acoperi scumpirile de pe piaţă.Gigacaloria ajunge în Bucureşti la 506 lei, înainte de 1 noiembrie. O treime plăteau bucureştenii, adică 164 de lei, restul primăria, prin subvenţie.

În următoarea perioadă bucureștenii vor ajunge să vadă un preț al gigacaloriei de 980 de lei, potrivit primarului Nicușor Dan. În cel mai bun caz, dacă vin banii de la guvern, oamenii vor plăti tot 164 de lei, preţul vechi. Dacă nu, 640 de lei, acesta fiind cel mai negru scenariu.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close