Antena 3 CNN Actualitate Teodora Ilie, viitor medic pediatru, cea mai mare medie la rezidenţiat: Îmi voi vaccina copilul

Teodora Ilie, viitor medic pediatru, cea mai mare medie la rezidenţiat: Îmi voi vaccina copilul

Într-o perioadă în care numeroşi viitori medici aleg să plece în străinătate după absolvirea facultăţii, din cauza stării precare a sistemului de sănătate din România, Teodora Ilie alge să rămână. Iar decizia sa, coroborată cu rezulatele excepţionale obţinute de-a lungul perioadei de studii, are putere de exemplu.

Teodora Ilie, viitor medic pediatru, cea mai mare medie la rezidenţiat: Îmi voi vaccina copilul
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    25 Noi 2020   •   12:00

Teodora Ilie a ştiut de timpuriu ce vrea să facă în viaţă.Traiectoria sa şcolară şi universitară este cea mai bună dovadă.

În iulie 2014, pe când era elevă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa,Teodora a făcut parte din lotul României la Olimpiada Internaţională de Biologie de la Bali (Indonezia) şi a cucerit medalia de bronz. Cu un an înainte, medalia de bronz fusese adusă României de prietenul ei din prezent, Vlad Coşoreanu, pe atunci elev la Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa.

Teodora a absolvit cursurile liceale ca şefă de promoţie, cu media generală 10. Avea să repete performana la un alt nivel, cu ocazia examenului de rezidenţiat: tânăra din Constanţa, care a studiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla din Bucureşti, a obţinut 932 puncte din totalul posibil de 945 puncte.

E a reuşit acest rezultat în condiţiile unei competiţii-record: 12.000 candidaţi pentru cele 7.000 posturi şi locuri disponibile.

A ales Pediatria din dragoste pentru copii

Teodora a ales specializarea Pediatrie pentru că îi plac copiii şi are o idee clară despre cum ar trebui să arate şi să funcţioneze un sistem ideal de îngrijire a sănătăţii.

"În viziunea mea, un sistem ideal de sănătate ar fi acela în care toţi oamenii au acces egal la cel mai bun tratament potrivit afecţiunii lor, în care medicii sunt caracterizaţi atât prin profesionalism, cât şi prin multă empatie faţă de bolnavi şi în care pacienţii respectă recomandările profesioniştilor din domeniu. Eu îmi doresc să fiu o doctoriţă empatică, atentă la nevoile pacienţilor, care să comunice bine atât cu copiii, cât şi cu părinţii, care să deţină multe cunoştinţe medicale şi care să fie capabilă să ia decizii corecte în situaţii critice. Ce nu aş face niciodată ca medic? Nu voi condiţiona niciodată actul medical de dobândirea unor foloase materiale şi nu voi face diferenţe între pacienţi", spune ea. 

Din postura unui viitor părinte, tânăra declară că îşi va vaccina copilul.

"Afecţiuni din cauza cărora mulţi copii rămâneau cu sechele pe viaţă sau chiar mureau aproape nu mai există acum datorită vaccinării pe scară largă", reaminteşte viitorul medic.

Lăudată de foştii profesori pentru decizia de a rămâne în România

Teodora va rămâne în Capitală să îşi facă cei 5 ani de rezidenţiat la spitalul "Marie Curie" şi, eventual, să profeseze după aceea la "Matei Balş", unde este un post disponibil în specializarea sa, pediatria.

Decizia sa de a-şi construi o carieră în România a fost salutată de Colegiul Naţional Mircea Cel Bătrân, unde Teodora a absolvit ca şefă de promoţie:

"Când a terminat liceul, ar fi putut pleca, asemenea multor tineri români, spre alte zări, întrucât se ştie că universităţile prestigioase din Europa sau Statele Unite sunt foarte interesate mai ales de absolvenţi cu potenţialul Teodorei, olimpici internaţionali. Dar se pare că steagul tricolor pe care îl flutura cu mândrie la premierea olimpiadei din Indonezia i s-a lipit de suflet în aşa măsură încât îşi doreşte să-i ajute şi pe alţi viitori tineri români să afişeze acelaşi steag şi acelaşi zâmbet de împlinire mulţi ani de acum înainte“, a transmis instituţia de învăţământ, potrivit publicaţiei Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: Teodora Ilie rezidențiat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close