Antena 3 CNN Actualitate Termoenergetica, la un pas de executare silită. Oamenii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură

Termoenergetica, la un pas de executare silită. Oamenii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură

Nicuşor Dan încearcă din nou să facă rost de bani pentru a plăti datoriile către Termoenergetica. Din datoria de 800 de milioane, primarul a semnat plata unei facturi de 115 milioane, astfel că mai rămâne o datorie de peste 600 de milioane.

Termoenergetica, la un pas de executare silită. Oamenii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură
Sursa foto: Hepta / RIA Novosti
de Ştefan Petrică    |    09 Noi 2022   •   13:21

ELCEN a obținut în instanță trei titluri executorii impotriva Termoenergetica, furnizorul de apă caldă și căldură din București, pentru datorii de aproximativ 800 de milioane.

Primarul capitalei, Nicuşor Dan, a semnat plata unei facturi de 115 milioane. ELCEN poate bloca oricând conturile termoenergetica ceea ce ar putea conduce la intrarea în insolvenţă a companiei primăriei capitalei. 

Surse din ELCEN, au declarat că se va încerca o eșalonare a datoriilor pentru a nu se ajunge la blocarea conturilor.

Mai exact, subvenția aprobată și prevăzută în bugetul Primăriei Capitalei este de 1 miliard lei, iar necesarul este de aproape 2 miliarde, în contextul majorării de acum câteva zile cu circa 27% a prețului la gigacalorie, aprobate recent de ANRE pentru ELCEN. 

Într-o scrisoare transmisă de Termoenergetica către Primăria Capitalei, compania atrage atenția că executarea silită și intrarea în insolvență ar avea drept consecință probleme cu alimentarea cu energie termică a Bucureștiului în plină iarnă

"Dorim să atragem atenția cu privire la situaţia extrem de critică în care Compania Termoenergetica se află, existând riscul ca în perioada următoare faţă de companie să fie demarate proceduri de executare silită şi pe cale de consecinţă să intre în stare de insolvență, punând în pericol funcționarea serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului București în plin sezon rece", se arată în informarea Termoenergetica. 

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close