Antena 3 CNN Actualitate Tragedia elicopterului SMURD. Prefectul judeţului Constanţa a fost demis

Tragedia elicopterului SMURD. Prefectul judeţului Constanţa a fost demis

Tragedia elicopterului SMURD. Prefectul judeţului Constanţa a fost demis
de S.T.    |    17 Dec 2014   •   15:30

Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a fost eliberat din funcţie, ca urmare a problemelor la intervenţia care a avut loc după prăbuşirea elicopterului SMURD.

Guvernul va solicita un audit extern la Departamentul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă, deoarece procedurile şi persoanele cu atribuţii din instituţie, pentru care au fost asigurate fonduri, trebuie să fie mai bine pregătite, a anunţat miercuri premierul Ponta.

El a precizat, în şedinţa de Guvern, că a primit de la Ministerul de Interne primele concluzii ale accidentului şi că vor fi aprobate "primele responsabilităţi care trebuie asumate".

Procurorul general Tiberiu Niţu: Nu avem, în acest moment, cauzele producerii accidentului

Vă amintim că procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au început urmărirea penală in rem și pentru ucidere din culpă în cazul elicopterului SMURD prăbușit luni în Lacul Siutghiol din județul Constanța.

Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii, luni, în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, a elicopterului SMURD, de tip EC 135, cu care se întorceau dintr-o misiune aeromedicală, după ce au transportat un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa.

STS: Şeful ISU Constanţa a fost demis. Date despre accidentul aviatic din Constanţa au fost comunicate de cei care au sunat la 112

Citeşte şi:

Sinteza Zilei: Raed Arafat, declaraţii EXCLUSIVE despre operaţiunea de salvare a echipajului SMURD PRĂBUŞIT în Lacul Siutghiol

GREŞELILE care au îngheţat orice speranţă de salvare. Unde s-au împotmolit salvatorii

Ce spune ROMATSA despre elicopterul prăbuşit: "Condiţiile meteo erau bune, iar vizibilitatea de peste 6 km"


×
Subiecte în articol: accident aviatic SMURD
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close