Antena 3 CNN Actualitate Trei vieţi au fost salvate prin transplant la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti

Trei vieţi au fost salvate prin transplant la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti

Trei persoane au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant, după ce familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord să doneze ficatul şi rinichii.

Trei vieţi au fost salvate prin transplant la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mai 2023   •   23:16

Intervenţia a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Agenţia Naţională de Transplant a transmis, sâmbătă seara, că trei vieţi au fost salvate prin transplant la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

"Pentru ca astăzi să vorbim de alte vieţi salvate prin transplant a fost nevoie de acceptul unei familii îndurerate, care a luat decizia grea de a fi de acord cu donarea organelor. Gestul de mărinimie al familiei donatorului ne demonstrează încă o dată că românii înţeleg sensul adevărat al cuvântului „a dărui”.

Citeşte şi: Două transplanturi de cord au fost făcute în doar două zile la Târgu Mureș

Ne înclinăm cu profund respect și recunoștință în fața familiei îndurerate, care a acceptat să treacă peste propria suferință și să dea o șansă la viață semenilor aflați în suferință. La Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti s-a realizat o nouă intervenție de prelevare de organe (ficat, rinichi) de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor", transmite ANT într-o postare pe Facebook.

Trei persoane care aşteptau un transplant hepatic sau renal au putut fi salvate.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close