Antena 3 CNN Actualitate UDMR vrea mărirea amenzilor în loc de închisoare pentru cei care practică munca la negru

UDMR vrea mărirea amenzilor în loc de închisoare pentru cei care practică munca la negru

UDMR vrea mărirea amenzilor în loc de închisoare pentru cei care practică munca la negru
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Feb 2011   •   12:03

Liderul deputaţilor UDMR din Parlament, Mate Andras Levente a declarat marţi că Uniunea nu este de acord cu ideea de închisoare pentru angajatorii care practică munca la negru, ci mărirea amenzilor, conform Agerpres.

'În mod repetat, dacă un angajator nu încheie contract individual cu acel angajat va fi sancţionat cu infracţiune, adică puşcărie şi amendă penală sau rămâne la nivel de contravenţie sau amendă mai mare. Propunerea noastră este că nu ar trebui să fie infracţiune, ci ar trebui să mărim amenzile.

Mate a subliniat că după discuţia premierului cu UNPR urmează să se ajungă la o variantă finală a Codului muncii, după care va vedea dacă se acceptă în întregime sau nu propunerile UDMR.

'În principiu, dacă se ajunge la asumarea răspunderii, nu vedem deocamdată nicio obiecţie la această procedură', a mai spus deputatul UDMR.

Premierul Emil Boc le-a vorbit, duminică, prefecţilor, într-o videoconferinţă, despre prevederile Codului muncii, subliniind că se vor înăspri sancţiunile pentru cei care încalcă legislaţia muncii.

Şeful Executivului le-a spus prefecţilor că se va flexibiliza piaţa forţei de muncă, dar în acelaşi timp vor fi şi sancţiuni dure pentru cei care încalcă legislaţia.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close