Antena 3 CNN Actualitate Un copil de 10 ani, bătut crunt de doi asistenţi maternali din Mureş

Un copil de 10 ani, bătut crunt de doi asistenţi maternali din Mureş

Un copil de 10 ani, bătut crunt de doi asistenţi maternali din Mureş
Sursa foto: Foto: observator.ro
16 Apr 2012   •   20:39

Un băiat de 10 ani, lăsat în grija statului, a primit o lecţie de umilinţă chiar în seara Învierii Domnului. A fost pălmuit şi tras de urechi de cei care ar fi  trebuit să fie modele pentru copiii fără familii: un cuplu de asistenţi maternali din Mureş.

Cei învinuiţi dau vina pe o presupusă învăţătură din Biblie pentru corecţia cruntă aplicată băiatului de 10 ani.

Imaginile şocante surprinse de câţiva copii arată cum cei doi soţi îl lovesc cu rândul peste faţă, peste spate şi peste cap. Apoi, cea care ar trebui să joace rolul de mamă îl trage violent de ureche.

Băiatul locuieşte într-un complex de locuinţe pentru copiii fără familii. Era învoit să meargă la slujba de Înviere, dar a scăpat de sub supravegherea îngrijitorilor săi şi se pare că a încercat să intre într-o casă vecină.

Voia să ajungă în camera fetelor, arată primele informaţii din anchetă. Dar bărbatul care l-a lovit are altă variantă.

Cei doi soţi sunt angajaţi de aproximativ un an la Direcţia pentru Protecţia Copilului Mureş. Au trecut toate testările psihologice şi au primit în grijă opt suflete. Sunt şi părinţii naturali a trei copii.

Nu este primul scandal care zguduie complexul social. În urmă cu două luni, un angajat şi-a luat viaţa. Era anchetat pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o adolescentă pe care o avea în grijă. Iar unii dintre copiii care au crescut acolo vorbesc de condiţii greu de descris.

Cei doi părinţi sociali susţin că se vor retrage din sistem. Oricum, s-ar putea alege cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Poliţia investighează cazul.


×
Subiecte în articol: copil batut
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close