Antena 3 CNN Actualitate Un fost ministru al lui Ponta face praf guvernul Tudose. Ioana Petrescu, despre ”bomba atomică” din noul program de guvernare

Un fost ministru al lui Ponta face praf guvernul Tudose. Ioana Petrescu, despre ”bomba atomică” din noul program de guvernare

Un fost ministru al lui Ponta face praf guvernul Tudose. Ioana Petrescu, despre ”bomba atomică” din noul program de guvernare
de M.Z.    |    30 Iun 2017   •   17:27

Victor Ponta şi foştii săi miniştri, despre care s-a spus mereu că i-au rămas fideli, sunt cei mai aprigi critici ai modificărilor aduse la programul de guvernare.  Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu şi Ioana Petrescu s-au exprimat public şi au tras semnale de alarmă. 

Victor Ponta chiar a avertizat că e foarte posibil ca Liviu Dragnea să fie un nou Traian Băsescu, în sensul că există un risc mare să se ajungă la tăieri de salarii, ca-n 2010. 

La rândul său, Ioana Petrescu, fost ministru al Finanţelor, a atras atenția vineri că unele modificări din programul de guvernare reprezintă, de fapt, ”bomba”.

”Eliminarea cotei unice și transformarea impozitului pe profit în impozit pe cifra de afaceri - din punctul meu de vedere, aceasta este bomba atomică în acest program de guvernare”, a apreciat Ioana Petrescu, vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

În ce privește cota unica, cea care atrage străini, fostul ministru apreciază că, de acum încolo, dacă ea va fi eliminată, ne putem aștepta ca ei să se ducă în alte țări.

”Apoi, de descurajează investițiile și firmele să nu mai angajeze oameni cu carte de muncă”, a mai atenționat fostul ministru tehnocrat Ioana Petrescu.

Și senatorul PSD Orlando Teodorovici a spus că are încredere în premierul Mihai Tudose pentru că "este obligat, în sensul că este un nou guvern".

"Și când a fost Dacian Cioloș am sperat. De aceea am votat. Îm doresc ca orice guvern care guvernează într-o țară ca a noastră să o facă cum trebuie", a spus Eugen Teodorovici, la Antena 3.

"Aici se fac greșeli de către persoanele tinere care își doresc, mai mult decât orice, să ajungă pe funcții. Este o greșeală care nu știu dacă este scuzabilă. Cred că Legea prevenției ar trebui să se aplice și în astfel de situații, la astfel de declarații. Ca ministru de Finanțe trebuie să fii foarte atent ce spui în spațiul public. Piața reacționează foarte dur și rapid. Pentru niște greșeli făcute de un grup mic de persoane dintr-un partid, toți membrii suntem la fel catalogați, ceea ce nu este corect", a mai zis social-democratul cu privire la declarațiile lui Ionuț Mișa.

Citiți și Noul ministru de Finanțe, Ionuț Mișa, a revenit joi asupra declarației sale potrivit căreia Pilonul II de pensii va fi desființat. "Îmi cer scuze pentru declarația despre desființarea Pilonului II de pensii, a fost o eroare, nu se desființează", a spus Mișa, care a refuzat să facă alte declarații.

Întrebat dacă îi vine să creadă în ce situație a ajuns PSD la șase luni de la alegeri, Eugen Teodorovici a zis: "Nu, sincer! Nu speram să ajungem într-o astfel de situație. Și tot sper să ne vină mintea la cap".

Ionuț Vulpescu, fost ministru PSD al Culturii, se revoltă și el.

”Am pretenția că știu mai multe despre ceea ce s-a întâmplat la Cultură, față de cei care au făcut evaluarea. Capitolul 20 din programul de guvernare este scris de mine literă cu literă integral. Eu trebuia să-mi fac propria evaluare. Creșterea salariilor actorilor cu 50% a fost pusă la Ministerul Muncii, pentru că, nu e așa, acela este un minister excepțional, conform evaluării. Eu am insistat să nu fie creșteri doar pentru actori ci pentru tot personalul din Cultură, cei din Anexa 4. După discuții care au durat trei zile s-a luat această măsură foarte bună, reparatorie. Nu poti să măsori cu același instrument toate domeniile și nu poti avea aceeași unitate de măsură. S-a făcut o evaluare contabilă a unui domeniu care nu e contabil. O altă măsură neîndeplinită era faptul că nu am pregătit invitarea României la Târgul de la Leipzig. Suprarealistă evaluarea, în condițiile în care eu am făcut ca România să fie invitată la acest târg. Nici nu te poți supăra pe o asemenea evaluare, e mult prea riguroasă. Am auzit multe bizarerii în ultima perioadă, din care putem învăța cu toții. Eu unul sunt dispus să o fac", a spus Ionuț Vulpescu, potrivit Agerpres.

Citiți și Câte taxe și impozite vor plăti românii, potrivit noului program de guvernare al PSD

PSD schimbă semnificativ promisiunile în materie de scăderi de taxe şi de simplificare fiscală. Astfel, programul iniţial de guvernare prevedea că numărul taxelor din România urmează să fie redus la cel mult 50, măsură păstrată şi detaliată în noul program de guvernare.

 

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close