Antena 3 CNN Actualitate Un primar din Gorj, obligat să returneze sporul pentru înjurăturile şi scuipăturile primite de la alegători

Un primar din Gorj, obligat să returneze sporul pentru înjurăturile şi scuipăturile primite de la alegători

Un primar din Gorj, obligat să returneze sporul pentru înjurăturile şi scuipăturile primite de la alegători
Sursa foto: Foto: zidbits.com
07 Feb 2014   •   13:20

Primarul comunei gorjene Băleşti, Aristică Paicu, a fost obligat de Curtea de Conturi să returneze 70.000 de lei încasaţi drept spor de dispozitiv şi spor de dificultate, ultimul fiind pentru înjurăturile şi scuipăturile primite de edil de la alegători. Primarul a contestat decizia în instanţă, informează Mediafax.

Primarul Aristică Paicu a încasat banii respectivi în perioada 2010 - 2012. El susţine că a fost nevoit însă să îşi impute suma respectivă, în baza unei decizii a Curţii de Conturi, pe care a contestat-o în instanţă.

Sporul de dispozitiv reprezintă 25 la sută din salariul de bază, iar sporul de dificultate este 50 la sută din salariu. Aristică Paicu susţine că banii au fost încasaţi pentru înjurăturile de care are parte, mai ales, în şedinţele Comisiei Locale de retrocedare a terenurilor şi pădurilor.

"Toată lumea ştie că sunt probleme mari la retrocedare şi întotdeauna ai în faţă, ca primar, două părţi care cer un teren. Cineva pierde până la urmă şi acea persoană vine apoi şi te înjură, îţi zice ce-i vine la gură. Sunt unii care te şi scuipă, nu mai dau noroc cu tine sau doar îţi aruncă mâna aşa, în aer. Lucrăm într-o tensiune enormă în această comisie şi din cauza asta s-a acordat acest spor", a afirmat primarul.

Paicu este la al treilea mandat de primar al comunei Băleşti, fiind ales de fiecare dată din primul tur.



 

 

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close