Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr a murit după ce a aşteptat 3 LUNI o analiză

Un tânăr a murit după ce a aşteptat 3 LUNI o analiză

Un tânăr a murit după ce a aşteptat 3 LUNI o analiză
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Mar 2015   •   09:30

Un tânăr de 27 de ani a murit, aşteptând să facă un examen RMN. Se  programase în urmă cu trei luni la investigaţii, însă a decedat cu numai o zi înainte să afle de ce era bolnav. 

 
Familia dă vina pe sistemul sanitar pentru că, spun rudele, dacă ar fi făcut examenul RMN ar fi avut o şansă la viaţă. 
 
Omul ar fi trebuit tratat drept urgenţă de medici, pentru că în urmă cu şapte ani a stat în comă mai mult timp după un accident şi avea antecendente medicale grave. 
 
Tânărul de 27 de ani s-a simţit rău în ultima perioadă, din cauza unei răceli, spun rudele. Pentru că avea dureri de cap şi ameţeli, a mers la doctor. La spital a primit un tratament pe care l-a luat acasă, fără să fie internat. Câteva săptămâni mai târziu, el a murit.
 
Medicii nu l-au tratat ca pe o urgenţă, în ciuda faptului că în urmă cu şapte ani, tânărul a stat trei luni în comă, după un accident rutier. Pentru că se simţea tot mai rău, bărbatul a vrut să-şi facă mai multe investigaţii. Aşa că şi-a plătit asigurarea medicală şi s-a programat la o clinică unde investigaţia este decontată de stat. A fost programat abia peste trei luni. 
 
Familia tânărului spune că dacă acesta ar fi plătit RMN-ul şi l-ar fi făcut la timp, ar mai fi avut o şansă la viaţă.
 
În judeţul Argeş există doar două clinici unde se pot face examene RMN şi care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

×
Subiecte în articol: RMN Argeş
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close