Antena 3 CNN Actualitate Fost premier al Moldovei, despre unirea cu România: "Se va întâmpla, depinde de noi"

Fost premier al Moldovei, despre unirea cu România: "Se va întâmpla, depinde de noi"

Interviu-eveniment cu fostul premier de la Chișinău. Acesta vorbește despre unirea cu România și spune că acest lucru se va întâmpla.

New Project (17)
Fost premier al Moldovei, despre unirea cu România: "Se va întâmpla, depinde de noi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    05 Feb 2023   •   15:24

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre unirea Republicii Moldova cu România. Acesta a spus că țara lui nu are perspective de supraviețuire, iar pe viitor lucrurile vor fi foarte grave.

"Trebuie să pornim de la situația că Republica Moldova nu are perspectiva supraviețuirii, efectiv și eu spun lucrul acesta în cunoștință de cauză. Acest termen nu este atât de mare. Pornind de la situația demografică, economică, lucrurile sunt foarte grave acum, dar în perspectivă și mai grave.

Citește și: Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova: "Securitatea Moldovei este reunificarea cu România"

Suprapunând această situație acum cu ce se întâmplă acum în Ucraina, noi avem o singură perspectivă, reunificarea țării. Până la actul de reunificare juridică trebuie să parcurgem o distanță, asta înseamnă ajustarea legislației, interacționarea instituțiilor, infrastructura.

Lucrul acesta se va întâmpla, depinde de noi când. Eu cred că el a început, dar într-o manieră neorganizată și foarte puțin eficientă", a declarat Vlad Filat.
 

 

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close