Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 160.000 de lei găsiţi în maşina unui membru al staffului lui Mohammad Murad, bănuit ca împărţea bani alegătorilor în ziua votului

160.000 de lei găsiţi în maşina unui membru al staffului lui Mohammad Murad, bănuit ca împărţea bani alegătorilor în ziua votului

Vin primele declaraţii oficiale ale poliţiştilor în scandalul de la Mangalia, acolo unde candidatul independent la primăria Mangalia, susţinut de PSD, Mohammad Murad s-a certat în ziua votului cu o patrulă care a vrut să verifice o posibilă infracţiune de mită electorală. În maşina unui apropiat a lui Murad erau ascunşi 160.000 de lei.

160.000 de lei găsiţi în maşina unui membru al staffului lui Mohammad Murad, bănuit ca împărţea bani alegătorilor în ziua votului
de Cristi Popovici    |    29 Sep 2020   •   18:45

În ziua votului, candidatul susţinut de PSD la primăria Mangalia, Mohammad Murad, a făcut un scandal monstru în momentul în care o patrulă de poliţie a oprit în trafic o maşină în care se afla un membru din staff-ul acestuia. Agenţii primiseră sesizări că bărbatul respectiv ar oferi bani cetăţenilor pentru a-l vota pe Murad.

Şoferul a încuiat maşina şi nu le-a permis poliţiştilor să o percheziţioneze. El l-a chemat la faţa locului şi pe Mohammad Murad, care a început să se certe cu agenţii.

Mohammad Murad, candidat la Primăria Mangalia, scandal uriaș cu Poliția: "Spargeți mașina!"

Astăzi, poliţiştii au venit cu lămuriri şi spun că în maşina respectivă au găsit suma de 160.000 de lei. Asta după ce şoferului i s-ar fi făcut rău în postul de poliţie, în momentul în care a fost luat la întrebări de provenienţa banilor.

"La sediul poliției, bărbatul a invocat faptul că se simte rău, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, acesta fiind transportat la spitalul din Mangalia.

Avocatul solicitat s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Mangalia, iar împreună cu polițiștii s-a deplasat la fața locului, unde a descuiat și condus autoturismul în curtea Poliției municipiului Mangalia, sprijinind la efectuarea controlului interiorului acestuia. Urmare a controlului efectuat, în interiorul autoturismului a fost identificată suma de peste 160.000 de lei, dar și diverse înscrisuri, mai multe copii ale documentelor de identitate ale unor persoane, precum și fly-ere de campanie.", spun reprezentanţii IPJ Constanţa, prin intermediul unui comunicat.

Banii au fost ridicaţi iar în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de "coruperea alegătorilor".

"Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către un bărbat, pentru a reclama fapte de fraudă electorală, fac precizarea că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a reieșit faptul ca aceste informații sunt false.", mai precizează poliţiştii. 

În direct la Antena 3, Murad a oferit şi o explicaţie despre provenienţa banilor.

"Banii aveau un precontract să cumpere o maşină. Eu nu ştiam nimic de acest lucru, încât proprietarul trebuia să plece în Germania luni dimineaţa. Aşa am înţeles de la colegul meu. Habar n-aveam că sunt bani (...) Nu există nicio dovadă că banii au legătură cu mita (...) Toate sunt făcături ca să câştige actualul primar.", a povestit Murad la Antena 3.

 

 

×
Subiecte în articol: Mohammad Murad
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close