Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 DSP şi telefoanele la care nimeni nu răspunde. Explicaţia premierului Orban, după ce a făcut "voluntariat"

DSP şi telefoanele la care nimeni nu răspunde. Explicaţia premierului Orban, după ce a făcut "voluntariat"

Premierul Ludovic Orban a explicat, joi, motivul pentru care telefoanele Direcţiilor de Sănătate Publică sunt, cel mai adesea, inaccesibile multor cetăţeni care sună pentru informații sau pentru a fi testaţi la infecţia cu coronavirus.

DSP şi telefoanele la care nimeni nu răspunde. Explicaţia premierului Orban, după ce a făcut "voluntariat"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2020   •   07:01

"A trebuit să apelăm la voluntari pentru a reuși să facem anchete epidemiologice. În prezent, numărul de angajați ai DSP care răpund la apeluri este de ordinul zecilor. Dar când ai 2.000 de apeluri este foarte dificil să răspunzi. Gândiți-vă, iniţial erau câțiva oameni care să răspundă la DSP, acum sunt câteva zeci. Eu am făcut chiar voluntariat, ca să le răspund oamenilor. Volumul de muncă a crescut acum de o mie de ori", a spus, joi, Orban la Realitatea Plus.

Orban a făcut "voluntariat" când s-a dus în control la DSP

Episodul "voluntariatului" invocat de premier a avut loc pe 10 octombrie. În acea zi, prim-ministrul a fost în control la DSP București, la sediul centrului de supraveghere epidemiologică.

El a răspuns câteva minute la telefon celor care doreau să afle informații despre testele efectuate.

"Unii s-au interesat de rezultatul testului, aţii mi-au comunicat că încă nu le-a venit decizia DSP care este necesară, ca persoană de contact, pentru obţinerea concediului medical, alţii mi-au comunicat diferite situaţii. A fost o experienţă interesantă şi mă bucur că am putut să văd activitatea de la firul ierbii şi problemele cu care se confruntă personalul, medical şi personalul DSP", a spus Orban.

El nu le-a spus oamenilor cu care a vorbit la telefon cine este de fapt.

Efectul "DSP": o femeie a stat trei zile cu un cadavru în casă

O femeie a stat trei zile în casă cu cadavrul soacrei decedate în urma infecţiei cu COVID, pentru că reprezentanţii DSP nu i-au răspuns la telefon iar femeia n-a putut afla dacă este şi ea infectată.

În acest timp, la un spital din Capitală, trupul sotului, mort şi el de COVID, trebuia ridicat de la morgă.

Soţul femeii, aceasta din urmă şi soacra sa locuiau în acelaşi apartament iar bărbatul s-a infectat primul şi a murit la spital. După câteva zile, soacra, infectată şi ea, a murit acasă.

Fără rezultatul testului COVID, femeia nu ştia dacă e pozitivă şi nu putea nici să ridice trupul soţului de la morgă, nici să îşi înmormânteze soacra. A sunat ore în şir la DSP Bucureşti să ceară informaţii şi ajutor, însă fără rezultat.

Doar după ce cazul ei a ajuns în presă, femeia a aflat rezultatul testului, care era negativ.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban telefoane dsp
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close