Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Donald Trump refuză a doua dezbatere cu Joe Biden în noile condiții. "N-am de gând să-mi pierd timpul cu ..."

Donald Trump refuză a doua dezbatere cu Joe Biden în noile condiții. "N-am de gând să-mi pierd timpul cu ..."

Președintele SUA, Donald Trump, a anuțat, joi, că nu va participa la cea de-a doua confruntare cu contracandidatul democrat Joe Biden, după ce Comisia pentru Dezbateri pentru Dezbateri a anunțat noile condiții de desfășurare a evenimentului, relatează CNN.

Donald Trump refuză a doua dezbatere cu Joe Biden în noile condiții. "N-am de gând să-mi pierd timpul cu ..."
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Oct 2020   •   16:45

Comisia a decis că dezbaterea va avea loc virtual, în sistem de videoconferință. Decizia este susținută de experții medicali și vine după incertitudinile alimentate de starea de sănătate și de conduita președintelui Trump, externat din spital după ce a fost supus unui tratament experimental anti-COVID.

Trump, foarte activ pe rețelele sociale după externare, a spus că infectarea sa cu coronavirus a fost o "binecuvântare ascunsă, de la Dumnezeu", în contextul în care numeroși oficiali din anturajul prezidențial sunt, de asemenea, infectați cu coronavirus.

Frank Fahrenkopf, șeful acestui organism, a declarat pentru CNN că echipele de campanie ale ambilor candidați au fost anunțate cu puțin timp înainte că dezbaterea, programată pentru data de 15 octombrie, se va desfășura online.

În schimb, Bill Stepien, șeful campaniei lui Donald Trump, a acuzat Comisia că "a anulat unilateral dezbaterea față în față pentru a-l ajuta pe Joe Biden".

Biden acceptă dezbaterea virtuală, Trump nu vrea "să-și piardă timpul"

El a precizat că, în locul participării la o confruntare în spațiul virtual, Donald Trump a ales să participe la un miting electoral.

Trump însuși a confirmat că respinge formatul confruntării online, declarând pentru Fox News: "N-am de gând să îmi pierd timpul cu o dezbatere virtuală".

Echipa democraților s-a declarat însă de acord cu o dezbatere care să nu implice prezența contracandidaților în același loc.

În fața acestei situații, Comisia pentru Dezbateri prezidențiale a comunicat că "este dreptul oricărui candidat să refuze participarea, pentru că nu există o lege care să-l oblige".

În urmă cu 40 de ani, președintele SUA a refuzat dezbaterea și a pierdut alegerile

Nu ar fi prima oară: în 1980, președintele de atunci al SUA, Jimmy Carter, a refuzat să participe la prima dezbatere în format de trei, alături de republicanul Ronald Reagan și de independentul  John B. Anderson.

Carter a participat, însă, la a doua rundă, doar cu Reagan, în fața căruia avea să piardă, ulterior, alegerile.

×
Subiecte în articol: Trump biden dezbatere
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close