Antena 3 CNN Festivalul Enescu Biletele pentru Concertul de deschidere și Finala de Pian a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. La ce concerte și recitaluri mai sunt bilete disponibile

Biletele pentru Concertul de deschidere și Finala de Pian a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. La ce concerte și recitaluri mai sunt bilete disponibile

Desfășurat într-un nou concept, Concursul Internațional George Enescu 2016 aduce pe scena Ateneului Român între 3 și 25 septembrie, alături de 174 de tineri artiști din întreaga lume, care intră în competiție, nume consacrate ale scenei mondiale, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare.

Publicul mai poate găsi bilete la recitaluri extraordinare, precum și la câteva finalele cu orchestră desfășurate în cadrul competiției. Prețul unui bilet variază între 40 și 50 de lei.

În premieră, trei artiști consacrați, deopotrivă membri ai juriului acestei ediții a Concursului Enescu vor susține recitaluri extraordinare pe scena Ateneului Român în zilele de 7, 16 și 22 septembrie, astfel:

  • Pe 7 septembrie, de la ora 19.00, va susține un recital extraordinar violoncelistul David Geringas, acompaniat la pian de Ian Fountain. De origine lituaniană, vconcertiști

  • Olivier Messiaen, Béla Bartók, Igor Stravinsky, Sergei Prokofiev, Alban Berg, George Gershwin, Benjamin Britten și Serghei Rahmaninov, Peter Donohoe a început să înregistreze lucrări ale compozitorilor Franz Liszt, Piotr Ilici Ceaikovski, Frédéric Chopin, Johannes Brahms și Ludwig van Beethoven abia spre mijlocul carierei sale muzicale. Din anul 1988 până în 1993 a înregistrat exclusiv pentru EMI Records. Înregistrarea sa cu Concertul Nr.2 pentru Pian Op. 44 de Ceaikovski a fost desemnată de celebra revistă Gramophone “Înregistrarea anului” în 1988. Înregistrarea Sonatei în si minor de Liszt i-a adus Prix du Disque în 1993. A înregistrat, de asemenea, pentru alte case de discuri prestigioase precum Deutsche Gramophone, Warner și Naxos. Peter Donohoe a concertat și pe scena Festivalului Enescu.

Alături de artiștii consacrați, publicul îi poate descoperi într-o nouă ipostază, în trei recitaluri extraordinare, și pe artiștii câștigători ai ediției din 2014 a Concursului Enescu, aflați în plină afirmare pe scena internațională a muzicii clasice. Un copil minune al viorii, violonistul Ștefan Tarara, născut din părinți români la Munchen, , de la ora 19.00, alături de pianista Lora Evelin Vakova-Tarara, desemnată cea mai bună acompaniatoare a Sonatei a III-a de George Enescu în competiția din 2014.

Subiecte în articol: George Enescu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic