Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: ”Cât de rupt de realitate trebuie să fii ca să deschizi tu, Președintele Prompter, subiectul cinismului în politică?”

Călin Popescu Tăriceanu: ”Cât de rupt de realitate trebuie să fii ca să deschizi tu, Președintele Prompter, subiectul cinismului în politică?”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a atacat cu vehemență discursul președintelui Klaus Iohannis în legătură cu legea carantinei. Popescu Tăriceanu susține că Iohannis, pe care îl numește ”Președintele Prompter”, a ”ascuns virusul ca să facă alegeri anticipate” și a declarat că noul coronavirus ”este doar o răceală cu ușoare dureri în gât”.

de Cristina Tudorache    |   

”Cât de rupt de realitate trebuie să fii ca să deschizi tu, Președintele Prompter, subiectul cinismului în politică? Tu, care ai ascuns virusul ca să faci alegeri anticipate? Tu, care ai spus că virusul este doar o răceală cu ușoare dureri în gât? Tu, care închizi ochii la șmenurile guvernanților care fură fără rușine la achizițiile materialelor sanitare?

Legea carantinei va trece doar în momentul în care ea nu va mai reprezenta o amenințare pentru români. Când nu politrucii vor hotărî internarea forțată sau confiscarea bunurilor celor suspectați de infectare cu coronavirus. Calitatea de suspect de infectare sau chiar de bolnav nu ne transformă pe toți în infractori așa cum încercați voi să ne faceți să credem!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Iohannis: Sunt siderat de modul în care PSD reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei. Finalizaţi această lege, altfel veţi fi moralmente răspunzători de moartea a poate zeci, chiar sute de români!

Marți, Klaus Iohannis a criticat dur PSD, declarându-se siderat de modul în care social-democraţii reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei, ceea ce în opinia sa dovedeşte cinism exagerat. Conform preşedintelui, tergiversarea legii poate costa viaţa a sute de români, el cerând finalizarea legii, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 este cea mai gravă din ultimul secol şi., din păcate, şi în România efectele devin din ce în ce mai vizibile.

”Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta e una uşoară. Ba alţii, adepţii unor teorii conspiraţioniste, spun că nici nu există boală. Este foarte greu de luptat cu această boală şi de aceea, săptămâna trecută, am spus că nu este momentul unor dispute politice, dacă vorbim de combaterea acestei epidemii. Sunt siderat de felul în care PSD-ul a reacţionat şi reacţionează în Parlament, acum când e în discuţie o lege foarte importantă, care reglementează izolarea şi carantinarea persoanelor”,  a declarat preşedintele.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are