Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se va întâmpla de fiecare dată când veți dona sânge în România. Propunere năucitoare

Ce se va întâmpla de fiecare dată când veți dona sânge în România. Propunere năucitoare

Vot favorabil, în plenul Senatului, pe o propunere legislativă care prevede că donatorii de sânge vor primi câte un sms de mulţumire după ce au donat sânge sau în momentul în care sângele donat a fost utilizat, precum şi un mesaj de solicitare în situaţii de urgenţă. Interesant este că Ministerul Sănătăţii nu susţine acest proiect, scrie Libertatea.

„Donatorii de sânge primesc, la fiecare donare, un mesaj de mulţumire cu următorul text: „Vă mulţumim că aţi donat sânge în data de… Fiecare picătură de sânge contează”. În momentul în care s-a utilizat sângele recoltat, donatorii de sânge primesc un mesaj cu următorul text: „Vă mulţumim! Un pacient a beneficiat de sângele donat de dumneavoastră. Vă invităm să rămâneţi un donator constant de sânge!”. Donatorii de sânge primesc un mesaj de solicitare în situaţii de urgenţă sau la demararea unor campanii de donare de sânge. Mesajul poate cuprinde nevoia curentă de sânge, tipul şi cantitatea necesară în cazurile de urgenţă. Cheltuielile aferente se suportă din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii”, prevede propunerea legislativă.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor