Antena 3 CNN Actualitate Social Cum ne afectează frigul extrem

Cum ne afectează frigul extrem

Organismul uman nu este capabil să reziste la temperaturi mult prea scăzute. Din fericire, avem mai multe multe mecanisme care ne ajută să menținem temperatura internă și să rezistăm vremii reci. Iată cum ne afectează frigul extrem.

Hipotalamusul, glanda cerebrală care acționează precum un termostat al organismului, controlează nervos aceste reacții pentru a păstra organele vitale la căldură cât mai mult, până când omul respectiv găsește un adăpost călduros.

Cum ne adaptăm la frig? - Oamenii de știință din Antarctica, de exemplu, se îmbracă în numeroase straturi de haine, pentru a a păstra aer cald între ele, precum se întâmplă în blana animalelor.

Ce probleme provoacă frigul extrem? - Frigul extrem poate avaria rețelele electrice, din cauza acumulării de gheață și zăpadă pe cablurile de înaltă tensiune, care se pot rupe din cauza greutății. Sau conductele neizolate termic, care pot îngheța și se pot fisura.

De asemenea, automobilele pot avea probleme. Punctul de îngheț pentru benzină este în jur de minus 60 de grade, iar cel al petrolului se situează pe la minus 40 de grade. La fel, lubrifianții își pierd proprietățile la ger, potrivit unica.ro.

Subiecte în articol: frig
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!