Antena 3 CNN Actualitate Social Incendiul de la fostul sediu al Palatului Copiilor Slatina a fost lichidat: o persoană găsită moartă

Incendiul de la fostul sediu al Palatului Copiilor Slatina a fost lichidat: o persoană găsită moartă

Update: Incendiul izbucnit vineri dimineaţa, la Slatina, în clădirea în care a funcţionat Palatul Copiilor, a fost lichidat după o intervenţie de peste o oră a pompierilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

O femeie de 80 de ani a fost găsită decedată, carbonizată, într-o încăpere de la parterul imobilului, acolo unde s-a manifestat incendiul, iar cinci persoane care prezentau simptome de atac de panică au fost asistate de echipaje medicale SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. Două dintre persoanele cu atac de panică au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina.

S-au autoevacuat din clădire 30 de persoane şi două persoane au fost evacuate de pompieri, a mai precizat Băsăşteanu.

În imobilul în cauză locuiesc mai multe familii, o parte fără forme legale, iar statutul clădirii este incert, o parte din aceasta aparţinând Ministerului Educaţiei Naţionale. Primăria Slatina a anunţat că doreşte demolarea clădirii.

Știre inițială: O persoană a murit şi alte două au ajuns la spital în urma unui incendiu izbucnit, vineri dimineaţa, la Slatina, în fostul sediu al Palatului Copiilor, unde în prezent locuiesc, fără forme legale, mai multe familii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, incendiul a izbucnit într-o încăpere dintr-un imobil de pe strada Drăgăneşti, în fostul sediu al Palatului Copiilor Slatina, unde pompierii au găsit o persoană decedată, carbonizată. Victima ar fi o femeie care locuia în clădire.

ISU Olt intervine cu mai multe echipaje, cu trei autospeciale de stingere, una de descarcerare, una pentru transport victime multiple şi un echipaj SMUD, iar de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sunt prezente două echipaje.

Cinci persoane au fost asistate medical la faţa locului şi două dintre acestea au fost transportate la spital. Aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat din clădire până la sosirea forţelor de intervenţie şi două persoane au fost evacuate de pompieri.

Incendiul a fost localizat, însă sunt în continuare degajări mari de fum, iar intervenţia pompierilor va continua până la lichidarea lui.

Clădirea în cauză era propusă spre demolare de către autorităţile locale dar nu ar fi în patrimoniul municipiului Slatina pentru a putea fi demolată de municipalitate.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: incendiu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept