Investiții de 100 milioane de lei în paliație: spitale și ONG-uri din cinci județe primesc finanțare
Publicat acum 2 ore si 44 minute
Ştim cu toţii că merele sunt extrem de sănătoase şi ar trebui să le consumăm zilnic. Dar cum stă treaba cu merele coapte.
Odată prelucrate termic, merele îşi păstrează valorile nutritive? În mare parte, da. În plus, merele coapte sau fierte sunt mai bine tolerate de către persoanele cu tract digestiv sensibil.
Deşi vin la pachet cu zahăr adăugat, dulceaţă, unt, fructe uscate sau orice altă umplutură ai folosi, merele coapte tot sunt o alternativă sănătoasă comparativ cu alte deserturi.
Dacă adaugi 2 linguri de nuci, 1 lingură de unt şi una de scorţişoară, valoarea nutriţională a mărului copt ajunge la 316 calorii, 5 grame proteine, 22 grame grăsimi şi 29 de carbohidraţi.
Continuarea, pe ecuisine.ro.