Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea 'monstrului' din lacul Săruleşti, salvat de un pescar: 'Pe piaţa neagră valorează 30.000 de euro'

Povestea 'monstrului' din lacul Săruleşti, salvat de un pescar: 'Pe piaţa neagră valorează 30.000 de euro'

Un sturion de aproape 200 de kilograme a fost salvat de un pescar, pe lacul Săruleşti din Călăraşi. Pe piaţa neagră, 'monstrul' din lacul Săruleşti valorează chiar şi 30.000 de euro.

Totul s-a întâmplat, în urmă cu câteva zile, pe lacul Săruleşti din Călăraşi, după mai multe zile în care 'monstrul' a apărut la suprafaţa apei.

Un pescar sportiv a povestit, într-o postare pe Facebook, cum a reuşit să salveze sturionul de la moarte.

Sturionul uriaş ar fi valoare chiar şi 30.000 de euro pe piaţa neagră, dacă ar fi fost prins de braconieri.

"De cateva zile personalul aflat in serviciul de paza semnalează faptul ca un sturion mare isi face apariția in primele ore ale zilei la suprafata luciului de apă si stă efectiv foarte mult nemișcat... plutind de multe ori in derivă.

Au urmat 5 zile intense cu personal suplimentar de observare a lacului...non -stop ,azi peștele și-a facut apariția exact la ora 11.....dar pentru 10 minute..într-adevăr parea bolnav..slăbit..miscari lente...Dă-i repede barca la apă,si incet ,incet la vasle catre el...cu 20 de metri inainte de a ajunge l-am pierdut,plecase in adâncuri... am ramas pe loc cu barca purtati de vânt și valuri..."cineva de sus" simtea faptul ca pacientul va iesi din nou .....si..si..DA...la nici 5 metri de barca apare in scurt timp, el,exact cu fața spre barcă...exact in ochii noștri ..nemișcat,greu de spus dacă avea lacrimi....eu spun că da.

Apoi totul a decurs de la sine...s-a lasat prins ușor nu s-a opus deloc ,a fost pus pe targă si dus repede la ponton pentru studierea acestuia de mai aproape..nimic lovit..nimic rupt..si totusi peștele avea ceva...avea un ghem de sfoară,un rest de sac de rafie cu ceva resturi de plastic, si alte deșeuri exact in interiorul guri ,prinse puternic de cerul acesteia .....urmeaza 2-3 minute de operatie pentru că da,sunt chiar specialist in stomatologie?..si scot ceva ce nu are legatura cu mediul lui...ceva facut de mana omului.....

In 40 de minute monstrul prinde putere.. se zbate...peștele a stat aproape tot in apă si a prins viață....mișca....apoi pleacă ca din pușcă dând din coadă puternic... udând din cap până in picioare toată audiența...exact 7 persoane. Doar atât", a scris Dan Constantin pe Facebook.

Subiecte în articol: Calarasi sarulesti sturion
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai