Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Sabina Iosub, după semnarea Declarației de la Roma: Din acest moment vor începe discuțiile despre felul în care va arăta Uniunea Europeană pe mai departe

Sabina Iosub, după semnarea Declarației de la Roma: Din acest moment vor începe discuțiile despre felul în care va arăta Uniunea Europeană pe mai departe

Declaraţia de la Roma. Sabina Iosub a vorbit, într-o intervenție de la Roma, despre evenimentul la care liderii europeni au reconfirmat angajamentul comun de a păstra unitatea și coeziunea Uniunii.

”Din acest moment vor începe discuțiile despre felul în care va arăta Uniunea Europeană pe mai departe. Se pornește de la: vom acționa împreună cu ritmuri și intensități diferite, acolo unde va fi necesar, dar în aceeași direcție. De la această frază se încep negocierile”, a spus Sabina Iosub, la Antena 3.

Liderii UE şi-au reînnoit sâmbătă la Roma angajamentul european, într-o declaraţie solemnă, după 60 de ani de la semnarea tratatului fondator al Uniunii în Oraşul Etern, informează AFP şi DPA.


Declaraţia de la Roma. În aplauze, fiecare dintre cei 27 de şefi de stat şi de guvern precum şi liderii instituţiilor europene au parafat "Declaraţia de la Roma", în aceeaşi Sala degli Orazi e Curiazi la Palazzo dei Conservatori din Piaţa Capitoliului unde a fost semnat tratatul istoric la 25 martie 1957.

Liderii UE se angajează să facă Uniunea Europeană „mai puternică şi mai rezistentă” printr-o „şi mai mare unitate şi solidaritate” între statele membre.

„Cel mai bun mod de a ne apăra interesele şi valorile comune este de a fi împreună”, au subliniat cei 27.

 

Subiecte în articol: Sabina Iosub roma
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept