Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalele au nevoie de sânge! Unde putem dona pentru a salva vieți

Spitalele au nevoie de sânge! Unde putem dona pentru a salva vieți

Perioada sărbătorilor este una în care accidentele fac zeci de victime în toată ţara, iar spitalele au nevoie de sânge mai mult ca oricând.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În perioada sărbătorilor, bolnavii aflaţi în spitale au nevoie în continuare de sânge, pentru ei, atmosfera festivă fiind umbrită de starea de sănătate.

Doina Goşa, manager Centru de Transfuzii Sanguine Bucureşti, explică de ce este important ca oamenii să meargă, în număr cât mai mare, să doneze.

"Noi ne pregătim şi încercăm să facem stocuri de sânge pentru zilele din perioada sărbătorilor, când centrele sunt închise.

Oamenii trebuie să se gândească la faptul că şi în această perioadă, când toţi ne pregătim de sărbători sau de concediu, bolnavii sunt în spitale şi au nevoie de sânge.

De aceea, avem nevoie de donatori în continuare, săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare, dar şi după sărbători.

După cum am spus, pacienţii nu sărbătoresc şi nici nu au vacanţă", a declarat Doina Goşa, manager Centru de Transfuzii Sanguine Bucureşti.

Oamenii care vor să doneze sunt aşteptaţi în toate zilele, cu excepţia sărbătorilor legale, în Bucureşti, la Centrul de Transfuzii Sanguine, în intervalul 07:30-13:30, iar la Spitalul Universitar de Urgenţă, în intervalul 08:00-12:00.

În plus, oamenii pot dona şi în centrele existente în fiecare judeţ din ţară.

"Donarea de sânge nu este benefică doar pentru pacient, ci şi pentru donator, deoarece creşte imunitatea organismului, iar sângele se reface foarte uşor.

De asemenea, atunci când se prezintă la centru, donatorul trece printr-o consultaţie medicală şi face nişte analize, fiindu-i monitorizată starea de sănătate.

Totodată, donatorul primeşte un voucher de hrană, o zi liberă la serviciu şi 50% reducere pentru transportul în comun, valabil pentru o lună de zile", a mai adăugat Doina Goşa.

Subiecte în articol: donare sânge
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania