Antena 3 CNN Life Trucul pentru a coace cartofii în doar 7 minute, fără a porni cuptorul

Trucul pentru a coace cartofii în doar 7 minute, fără a porni cuptorul

Puteți petrece 15 minute încălzind cuptorul și alte 60 de minute așteptând să se coacă cartofii, sau îi puteți avea gata în doar 7 minute, fără alte griji. Depinde doar de dumneavoastră ce alegeți.

de Laura Dinu    |   

Este deja vară, iar zilele sunt destul de călduroase, fără să mai fie nevoie de ”ajutorul” cuptorului aprins. Acesta este motivul pentru care cuptorul cu microunde este o alternativă perfectă pentru a obține o cină decentă, într-un timp extrem de scurt.   

Cum procedăm 

Mai întâi va trebui să spălați foarte bine cartofii, mai ales dacă vă place să îi mâncați cu tot cu coajă. 

Cu o furculiță, străpungeți cartoful de jur împrejur. Acest lucru ajută la eliminarea aburului în timpul procesului de încălzire pentru a preveni o ”explozie” a cartofilor în cuptorul cu microunde. Ajută cartoful, totodată, să capete o textură mai pufoasă atunci când este gătit. Este un pas important, așa că nu săriți peste el! Dacă vă place coaja puțin crocantă, asigurați-vă că legumele sunt complet uscate după spălare, apoi ungeți-le cu puțin ulei chiar înainte să le introduceți în cuptorul cu microunde. 

În funcție dimensiunea și densitatea cartofului, timpul de gătire va varia. Astfel încât trebuie să începeți cu 3 sau 4 minute, după care întoarceți cartoful și mai adăugați alte 3-4 minute, după caz, pentru a  obține cartoful perfect fraged, cremos și copt. 

Bineînțeles că un cartof copt simplu nu este foarte interesant. Dacă adăugați puțin unt deasupra însă, o linguriță de smântână, un praf de sare și piper și ierburi proaspete lucrurile se schimbă. Sau adăugați o mână de mozarella și mai puneți cartoful în cuptor pentru 30 de secunde, până ce aceasta se topește. Puteți pune și 2-3 linguri de slănină crocantă, scrie delish.com.

Dacă vă doriți o cină mai sănătoasă, puteți încerca un sos pesto cu parmezan proaspăt ras, un ou poșat moale sau o salată verde lângă. Indiferent de varianta aleasă, cu siguranță veți avea parte de o cină excelentă. 

Subiecte în articol: cartof
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"