x close

Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european

de S.T.    |    06 Noi 2019   •   17:30
Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european 534

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost acceptată miercuri după-amiază de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar-european-10293.html">comisar european din partea României.

Purtătorii de cuvânt din echipa de tranziție a Președintelui-ales declară :"România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidați pentru postul de comisar-european-10293.html">comisar european. Ambii au avut interviuri cu președintele-ales și s-au descurcat bine. Președintele- ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al ,,Mecanismului pentru Interconectarea Europei’’, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”.

Președintele Comisiei Europene urma să decidă miercuri cine va fi comisarul desemnat al României.

Siegfried Mureşan şi Adina Vălean au fost propunerile Guvernului Orban pentru funcţia de comisar-european-10293.html">comisar european.

Adina Vălean mai are însă de trecut hopul audierilor în comisii, a arătat Sabina Iosub, miercuri seară, la Antena 3.


Citiți și:

Cine este Adina Vălean, noua propunere de comisar-european-10293.html">comisar european din partea României

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati