Antena 3 CNN Be EU Surpriză de proporţii: Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European, din iunie 2024

Surpriză de proporţii: Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European, din iunie 2024

Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat că renunţă să ia parte la alegerile pentru Parlamentul European prevăzute să aibă loc începutul lui iunie.

Surpriză de proporţii: Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European, din iunie 2024
Sursa foto: Facebook/ Charles MICHEL
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2024   •   22:30

Responsabilul belgian în vârstă de 48 de ani, care prezidează de patru ani reuniunile şefilor de stat şi de guvern ale celor 27 state membre ale Uniunii Europene, şi-a făcut cunoscută acum trei săptămâni intenţia de a se retrage prematur din funcţie pentru a se consacra campaniei pentru alegerile pentru Parlamentul European programate pentru 6-9 iunie. El urma să-şi încheie mandatul actual în noiembrie.

 Preşedintele Consiliului European deplânge faptul că "atacurile personale tind să prevaleze în defavoarea argumentelor factuale" şi asigură că, deşi nu va candida la alegerile europene, intenţionează să-şi ducă "la bun sfârşit cu determinare actualele responsabilităţi".

Citește și: Ursula von der Leyen ar putea fi nominalizată pentru al doilea mandat de președinte al CE

Anunţul candidaturii sale, la începutul lui ianuarie, a perturbat calendarul european şi a stârnit critici virulente, eurodeputata olandeză Sophie in't Veld (Renew Europe, centrişti şi liberali) făcând chiar aluzie la un "căpitan care îşi părăseşte nava în mijlocul furtunii".

×
Subiecte în articol: Consiliul European Charles Michel
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close