Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Dragoș Tudorache, despre Inteligența Artificială: "Este foarte mult folosită în agricultura din România"

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, despre Inteligența Artificială: "Este foarte mult folosită în agricultura din România"

Europarlamentarul Dragoș Tudorache a vorbit în cadrul emisiunii Be EU despre importanța discursului pe care îl va ține Ursula von der Leyen la final de mandat, dar și despre Inteligența Artificială, care va avea în curând reguli de funcționare.

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, despre Inteligența Artificială: "Este foarte mult folosită în agricultura din România"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   17:59

"Anul acesta este special pentru că este ultimul din mandatul Ursulei von der Leyen și nu mai este timp pentru foarte multe proiecte legislative, ci acestea ar trebui deja să se așeze, practic mai avem vreo trei, patru luni pentru muncă legislativă.

În ceea ce privește discursul pe care Ursula von der Leyen, cred că se va uita și înapoi la acest mandat și va încerca să arate realizările sale ca președinte a Comisiei Europene. Ne putem aștepta și la o proiecție de viitor, asta în cazul în care își va dori un nou mandat. 

Citește și: Cristian Bușoi, despre prioritățile Parlamentului European: "România are mize foarte mari"

Pe noi ca țară, ce ne interesează foarte mult lucrurile care urmează să se întâmple pe partea de implementare, deoarece este bine să adopți o legislație nouă. Sunt multe chestiune care ne interesează, începând de la tranziția verde, o tranziție care este acompaniată de instrumente financiare foarte importate pe care va trebuie să învățăm să le utilizăm și să le aducem acolo unde este nevoie de ele și până la transformarea digitală. 

Sunt foarte mulți care spun că Inteligența Artificială este cel mai important act normativ al acestui mandat. Este foarte important că vom avea reguli și vom avea o legislație privind utilizarea Inteligenței Artificiale", a precizat Dragoș Tudorache.

Priorități Parlamentului European

Europarlamentarul Dragoș Tudorache este în direct la Be EU

Publicată de Be EU pe Marți, 12 septembrie 2023

Inteligența Artificială este prioritatea numărul unu

Întrebat dacă Inteligența Artificială este periculoasă, Dragoş Tudorache a declarat că este o inteligență care face forte mult bine. "Acesta a precizat că Inteligența Artificială este foarte mult folosită în agricultura din România.

Prin Inteligența Artificială se măsoară parametrii necesare, precum stare aerului, a solului, a temperaturii, date care ulterior ajung la fermier, iar acesta va ști când, cum și cât îngrășământ să folosească. 

S-a constatat că dacă se folosesc acest tip de algoritmi, consumul se reduce cu 40%. Mă refer la consumul de apă, îngrășământ, pesticide care sunt folosite, ceea ce înseamnă o economie pentru fermier și costuri mai mici la raft pentru consumatori. Fără să intuim, această tehnologie ajuta și în domenii pe care nu le închipuim". 

Întrebat pe ce se axează în această perioadă, Dragoș Tudorache a precizat că: "Inteligența Artificială este primul act normativ la nivel global și clar este prioritate numărul unu pentru că va avea reguli de funcționare. 

De asemenea, Ucraina și Moldova sunt o alte prioritate. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina primește tot sprijinul de care are nevoie pentru a continua războiul de eliberare pe care îl duce. Nevoie de reconstrucție a Ucrainei se face la costuri uriașe, iar statele vecine trebuie să știe să profite de oportunități". 

×
Subiecte în articol: europarlamentar Dragoș Tudorache be EU
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close