Antena 3 CNN Be EU Liderii europeni, moment de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste din Israel. Roberta Metsola: "Noi suntem alături de voi"

Liderii europeni, moment de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste din Israel. Roberta Metsola: "Noi suntem alături de voi"

Liderii europeni au ținut, în fața clădirii Parlamentului din Bruxelles, un moment solemn de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste din Israel.

Liderii europeni, moment de reculegere în memoria victimelor atacurilor teroriste din Israel.  Roberta Metsola: "Noi suntem alături de voi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   13:08

Liderii europeni, printre care președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, deputați și comisari europeni, s-au adunat în fața intrării principale a clădirii Parlamentului din Bruxelles, unde au ținut un moment de reculegere pentru victimele din Israel.

În discursul său, Roberta Metsola a condamnat "actele odioase de teroare și violență" și a cerut eliberarea imediată a ostaticilor.

"Vocea noastră este importantă, iar poziția noastră fermă împotriva terorismului este crucială. Data de 7 octombrie este o zi care va rămâne în istorie la nivel mondial.

În acea zi fatidică, vieți nevinovate au fost pierdute, doar pentru că erau din nou evrei în Israel", a mai adăugat ea.

Citește și: Carduri speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, propunere de la Comisia Europeană

În finalul discursului, Roberta Metsola a subliniat sprijinul european pentru statul israelian.

"Aceasta este Europa și noi suntem alături de voi", a încheiat președinta Parlamentului European.

×
Subiecte în articol: be EU Parlamentul European
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close