Antena 3 CNN Be EU Maria Grapini, europarlamentar PUSL: "Creditele de consum sunt pentru cetățenii cei mai săraci. Nu se duc bogații să ia credit"

Maria Grapini, europarlamentar PUSL: "Creditele de consum sunt pentru cetățenii cei mai săraci. Nu se duc bogații să ia credit"

Persoanele cu venituri mici trebuie protejate în cazul creditelor de consum, a arătat europarlamentarul PUSL Maria Grapini, astăzi, la Be EU cu Sabina Iosub.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2023   •   11:47

Potrivit europarlamentarului român, informațiile false referitoare la creditele de consum vor fi sancţionate. 

"Îți dau credit, plătești când vei putea, e o dobândă atrăgătoare! În această modificare de directivă este foarte explicit spus că această campanie înșelătoare în a da cetățeanului care e strâns cu ușa și are nevoie de un credit de consum informații care să-l tenteze și după aia tu să nu respecți este clar că vor fi acum aspru sancționate".

S-a modificat Directiva unde intrau creditele de consum

Se scot prin această modificare de directivă creditele personalizate, declară Maria Grapini.

"Dacă-i credit de consum, înseamnă că apelează oamenii, așa cum spuneam, cu venituri mici și trebuie să le dăm toate informațiile de la bun început", a spus Maria Grapini.

"Și încă un lucru extrem de important și vreau să se știe în România, și mulțumesc că m-ați invitat, este aceea că în sfârșit, după foarte multă luptă, s-a scos discriminarea care exista.

Bolnavii de cancer n-aveau dreptul la credit de consum. Și și alte categorii, n-aveau dreptul pe motiv că dacă li se întâmplă ceva... Riscul este mai mare(...). Noi am solicitat și alte categorii și să sperăm că în pasul doi vor fi și alte categorii", a precizat ea.

Citeşte şi: Europarlamentarul Maria Grapini: "Vom vota un raport extrem de important pentru România"


 

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close