x close

Probleme pentru comisarul european propus de Franța. Sylvie Goulard trebuie să ofere clarificări suplimentare

de S.T.    |    03 Oct 2019   •   11:52
Probleme pentru comisarul european propus de Franța. Sylvie Goulard trebuie să ofere clarificări suplimentare 534 Foto: pixabay.com

Au fost audieri cu probleme în Parlamentul European.

Comisarul-desemnat al Franţei pentru piaţa internă, Sylvie Goulard, nu a reuşit să-i convingă miercuri pe deputaţii din Parlamentul European, care i-au solicitat clarificări suplimentare, în special în privinţa presupusei angajări fictive a unuia din colaboratorii săi, înainte de a decide asupra candidaturii.

România și Ungaria, pe tușă până se rezolvă situația comisarului desemnat al Franţei pentru piaţa internă.

Marţi seară, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că-l va propune pe Dan Nica pentru a ocupa portofoliul care revine României în Comisia Europeană.

„Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că Dan Nica este liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni, este coordonator al Comisiei ITRE (Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din PE - n.r.), este o persoană respectată şi o persoană susţinută în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni. Bineînţeles, noi am luat şi o rezervă. Avem şi o femeie, dacă se va cere acest lucru, pe Gabriela Ciot, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene”, a afirmat Dăncilă.

Citeşte mai multe despre:

be EU Sabina Iosub previziuni
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati