Antena 3 CNN Be EU Probleme pentru comisarul european propus de Franța. Sylvie Goulard trebuie să ofere clarificări suplimentare

Probleme pentru comisarul european propus de Franța. Sylvie Goulard trebuie să ofere clarificări suplimentare

Probleme pentru comisarul european propus de Franța. Sylvie Goulard trebuie să ofere clarificări suplimentare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    03 Oct 2019   •   11:52

Au fost audieri cu probleme în Parlamentul European.

Comisarul-desemnat al Franţei pentru piaţa internă, Sylvie Goulard, nu a reuşit să-i convingă miercuri pe deputaţii din Parlamentul European, care i-au solicitat clarificări suplimentare, în special în privinţa presupusei angajări fictive a unuia din colaboratorii săi, înainte de a decide asupra candidaturii.

România și Ungaria, pe tușă până se rezolvă situația comisarului desemnat al Franţei pentru piaţa internă.

Marţi seară, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că-l va propune pe Dan Nica pentru a ocupa portofoliul care revine României în Comisia Europeană.

„Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că Dan Nica este liderul delegaţiei europarlamentarilor PSD în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni, este coordonator al Comisiei ITRE (Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din PE - n.r.), este o persoană respectată şi o persoană susţinută în Grupul socialiştilor şi democraţilor europeni. Bineînţeles, noi am luat şi o rezervă. Avem şi o femeie, dacă se va cere acest lucru, pe Gabriela Ciot, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene”, a afirmat Dăncilă.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub previziuni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close