Antena 3 Be EU Uniunea Europeană a sănătății: Eurodeputații, gata să îmbunătățească cadrul de prevenire și control al bolilor

Uniunea Europeană a sănătății: Eurodeputații, gata să îmbunătățească cadrul de prevenire și control al bolilor

de Sabina Iosub    |    23 Sep 2021   •   00:18
Uniunea Europeană a sănătății: Eurodeputații, gata să îmbunătățească cadrul de prevenire și control al bolilor

Eurodeputații sunt gata să negocieze cu statele membre pentru a îmbunătăți cadrul Uniunii de prevenire și control al bolilor și a gestiona împreună amenințările transfrontaliere pentru sănătate. 

Propunerea de extindere a mandatului Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor a fost adoptată. Statele membre ale Uniunii ar trebui să conceapă planuri naționale de pregătire și răspuns și să transmită la timp date comparabile și de bună calitate, afirmă eurodeputații.

Ei vor să se asigure totodată că mandatul ECDC va fi extins și va cuprinde nu doar bolile transmisibile, ci și unele boli netransmisibile grave, cum ar fi bolile cardiovasculare și respiratorii, cancerul, diabetul sau afecțiunile psihice.
Propunerea legislativă menită să îmbunătățească prevenirea, pregătirea și răspunsul Uniunii în caz de criză în fața unor viitoare amenințări transfrontaliere grave pentru sănătate a fost si ea adoptată.

Criza provocată de pandemia de COVID-19 a arătat că la nivelul UE trebuie să se facă mai mult pentru a susține cooperarea dintre statele membre, mai ales dintre regiunile de frontieră. În textul adoptat de parlamentul european se mai cer proceduri clare și mai multă transparență în achizițiile publice comune ale UE și în acordurile de achiziții aferente.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close