Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană, anunț de ultimă oră despre misiunile diplomatice din Ucraina

Uniunea Europeană, anunț de ultimă oră despre misiunile diplomatice din Ucraina

Uniunea Europeană a precizat, luni, ce se întâmplă cu misiunile sale diplomatice în Ucraina, în contextul în care mai multe state au anunțat că își retrag personalul neesențial din ambasadele din această țară.

Uniunea Europeană, anunț de ultimă oră despre misiunile diplomatice din Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2022   •   13:42

"Uniunea Europeană și statele membre își coordonează acțiunile în perspectiva actualelor amenințări la adresa Ucrainei. Misiunile noastre diplomatice nu se închid. Ele rămân în Kiev și continuă să funcționeze în sprijinul cetățenilor europeni, în colaborare cu autoritățile ucrainene", se spune în declarația blocului comunitar.

Declarația mai precizează că prezența personalului diplomatic și avertizările de călătorie pentru cetățenii europeni sunt actualizate în funcție de situația de securitate.

Precizările UE vin pe fondul aprobării, de către ambasadorii statelor membre, a propunerii de ajutor în valoare de 1,2 miliarde de euro sub formă de asistență macro-financiară pentru Ucraina.

Propunerea mai trebuie aprobată de Parlamentul European și apoi de  Consiliul Uniunii Europene, însă aprobarea ambasadorilor din statele UE este de așteptat să accelereze procesul. 

"Uniunea Europeană este alături de Ucraina, inclusiv din punct de vedere economic. Actualele tensiuni geopolitice au un impact economic sever asupra țării. Statele membre sunt gata să acorde asistență financiară macro-economică în valoare de 1,2 miliarde de euro. Sunt bucuros să anunț că am decis astăzi să susținem propunerea Comisiei Europene astfel încât ajutorul financiar să ajungă în Ucraina fără întârziere", a spus Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei și finanțelor, citat în declarația Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close