Antena 3 CNN Be EU Viorica Dăncilă: Suntem apreciați la Bruxelles și pregătiți pentru preluarea președinției rotative a UE

Viorica Dăncilă: Suntem apreciați la Bruxelles și pregătiți pentru preluarea președinției rotative a UE

Viorica Dăncilă: Suntem apreciați la Bruxelles și pregătiți pentru preluarea președinției rotative a UE
Sursa foto: foto: captura Antena 3
08 Dec 2018   •   10:03

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la "Be EU" că România este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Citește și: Premierul Viorica Dăncilă, informații de ultimă oră despre autostrăzi. Ultimatum pentru șeful CNAIR

"Am avut o discuție în cadrul Colegiului Comisarilor și am discutat despre prioritățile președinției, despre cooperarea cu Comisia Europeană, despre stadiul pregătirilor, am abordat subiecte punctuale de pe agenda europeană, am discutat despre prioritățile noastre, despre viitorul Uniunii Europene, despre ambițiile, dar și realitatea existentă la nivel european și am constat cu bucurie că suntem pregătiți, că suntem apreciați și că pentru prima dată avem o apreciere atât de realistă, bazată pe pregătirea noastră în ceea ce privește preluarea președinției.

Mai mult, într-o discuție anterioară cu președintele CE, Jean-Claude Juncker, acesta a spus că este pentru prima dată când un prim-ministru vine de patru ori ca să vorbească despre preluarea președinției, ceea ce arată seriozitatea cu care am tratat acest examen pe care îl dă România", a spus Viorica Dăncilă, în interviul acordat în exclusivitate, la Bruxelles, jurnalistei Sabina Iosub.

Ca o dovadă a susținerii și aprecierii pe care o au față de Guvernul de la București, câțiva europarlamentari străini au încercat chiar să vorbească și în română, a dezvăluit premierul Dăncilă.

Citește și: Juncker știa că Iohannis a refuzat numirea miniștrilor români. Dăncilă: "Mi-a spus că această situație nu poate să mai continue"

"Au încercat să folosească și cuvinte românești, ceea ce ne-a bucurat foarte mult, pentru că efectiv a arătat atenția pe care o acordă Executivului de la București și susținerea pe care o acordă preluării și exercitării președinției rotative de către România", a spus Viorica Dăncilă.

×
Subiecte în articol: viorica dancila be EU
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close