Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Legume super gustoase, în maximum o zi și jumătate la tine pe masă!

Legume super gustoase, în maximum o zi și jumătate la tine pe masă!

Legume super gustoase, în maximum o zi și jumătate la tine pe masă!
27 Iun 2017   •   15:03

La COOPERATIVA AGRICOLĂ CARREFOUR VĂRĂȘTI, fiecare facem ce știm mai bine: producătorii de legume din sat cultivă cele mai bune roșii, salate, vinete sau ardei, așa cum fac de multe generații, iar noi, cei de la Carrefour, ne ocupăm de colectarea, depozitatea, transportul și desfacerea lor în magazinele noastre din toată țara. 

V-AŢI ÎNTREBAT VREODATĂ DE UNDE VIN LEGUMELE PROASPETE ŞI GUSTOASE PE CARE LE GĂSIŢI ÎN FIECARE SEZON ÎN MAGAZINELE CARREFOUR, CELE DESPRE CARE AŢI PARIA CĂ SUNT DIN GRĂDINA BUNICII? Acestea se produc la mai puţin de 30 de kilometri de Bucureşti, în bazinul legumicol Vidra. Asocierea dintre Carrefour şi patru gospodari din Vărăşti le-a înlesnit drumul spre rafturile magazinelor, într-un proiect unic în România.  Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști este un proiect de anvergură care aduce mai aproape producătorii agricoli locali şi oamenii care apreciază produsele româneşti de calitate, gustoase şi la preţuri avantajoase. 

5.000 de tone de legume şi verdeaţă vor ajunge anul acesta în toate magazinele grupului Carrefour Cooperativa colaboreaza cu 80 de familii de producători locali şi cultivă legume pe o suprafaţă de 60 de hectare de teren, din care 15 hectare reprezintă solariile. Am dezvoltat acest proiect din dorința de a fi un partener sustenabil pentru producătorii agricoli locali și un furnizor de produse de calitate pentru clienții noștri. Am ales Vărăști datorită bazinului legumicol recunoscut în zonă pentru calitatea produselor sale, dar și pentru experiența de generații pe care o au producătorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie să continue să se dezvolte și să păstreze tradiția și preocuparea pentru culturile agricole”, explică Jean Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România, motivul înfiinţării Cooperativei Agricole Carrefour Vărăşti.

La Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti fiecare face ce știe mai bine: producătorii de legume din sat cultivă cele mai bune verdeturi, roșii, salate, vinete sau ardei, așa cum fac de multe generații, iar Carrefour se ocupă de colectarea, depozitarea, transportul și desfacerea lor. Retailerul a construit în Vărăști un depozit de 300 mp în care producătorii locali își pot depozita legumele. De acolo, acestea se transportă către depozitul central, iar apoi, în magazinele grupului Carrefour din toată ţara. Practic, în numai o zi, legumele ajung din pământ pe rafturile magazinelor. Carrefour pune astfel la dispoziția clienților exact ce-și doresc, legume gustoase, autohtone, foarte proaspete. In același timp, cumpărând produse românești, fiecare client 
contribuie la susținerea dezvoltării producătorilor români și a comunităților locale.
 
Carrefour susţine de mai multă vreme producătorii locali îndemnându-i să îşi aducă marfa în magazinele sale. Colaborarea cu producatorii locali a inceput de acum 15 ani, și incă de acum trei ani a demarat un proiect prin care îi invita pe producătorii locali să devină furnizori. In prezent, Carrefour colaboreaza cu peste 360 de producatori locali. 

Mai multe, în revista Români care dezvoltă România, disponibilă de joi, 1 iunie, la chioșcurile de presă din toată țara.

×
Subiecte în articol: Carrefour
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close