Antena 3 CNN Economic Economistul Adrian Câciu: "România poate primi până la 33 miliarde euro. Poate însemna "boom"-ul de care are nevoie țara noastră"

Economistul Adrian Câciu: "România poate primi până la 33 miliarde euro. Poate însemna "boom"-ul de care are nevoie țara noastră"

Economistul Adrian Câciu spune, legat de vestea că România poate primi 33 de miliarde de euro pentru criza provocată de coronavirus, că poate însemna "boom"-ul de care are nevoie țara noastră pentru a ocupa locul pe care îl merită în UE.

Economistul Adrian Câciu: "România poate primi până la 33 miliarde euro. Poate însemna "boom"-ul de care are nevoie țara noastră"
Sursa foto: Foto: Adrian Câciu/ Facebook
27 Mai 2020   •   18:15

"România poate primi până la 33 miliarde euro, din care 19,6 miliarde euro fonduri nerambursabile, suplimentar față de alocarea deja prevăzută în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027. Este o situație unică care poate însemna "boom"-ul de care are nevoie România pentru a se așeza acolo unde îi este locul în Uniunea Europeana.

Cu două conditii, una externă și alta internă:

- Cea externă este aceea ca Austria, Olanda, Danemarca și Suedia să nu se opună acestui plan anunțat astăzi de către Comisia Europeană.

- Cea internă este să știm ce vrem, care ne sunt prioritațile și să investim calitativ nu cantitativ. Și să facem programe simple, cu obiective clare și cu adresabilitate maximă.

Cred ca ambele condiții sunt dificil de îndeplinit. Să fim optimiști!", a scris economistul Adrian Câciu pe Facebook.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close