Antena 3 CNN Economic Afacerea inovatoare cu care un român face bani frumoşi în Bihor. A luat modelul din Austria | "Funcționează ca un easy-box"

Afacerea inovatoare cu care un român face bani frumoşi în Bihor. A luat modelul din Austria | "Funcționează ca un easy-box"

Un fermier din Şinteu, judeţul Bihor, a deschis o afacere inovatoare. Acesta spune că ideea i-a venit după ce a văzut un dispozitiv similar la un fermier din Austria.

Afacerea inovatoare cu care un român face bani frumoşi în Bihor. A luat modelul din Austria | "Funcționează ca un easy-box"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    08 Feb 2024   •   16:15

Soluția inovatoare vine ca răspuns la schimbarea obiceiurilor clienților, care preferă acum să cumpere cantități mici de produse, la orice oră. 

Fermierul Jaroslav Zetocha spune că ideea i-a venit după o vizită în Austria, unde a văzut un sistem similar.

Bărbatul din Bihor a revoluționat vânzarea cartofilor cu un automat. Cartofi 24/7 - se poate, după ce un fermier din Șinteu, județul Bihor, a instalat primul automat de cartofi din România.

Automatul are 36 de compartimente și funcționează similar cu easy-boxurile. Cumpărătorul își selectează produsul, plătește cu cardul sau cash și primește cartofii imediat.

Investiția de 15.000 de euro include automatul, o căsuță din lemn și amenajarea unei parcări. 

"În ultima perioadă s-au schimbat foarte mult obiceiurile cumpărătorilor. Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acum, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. 

Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână-două, cât să-i ajungă. Și vă dați seama, tu ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc sa te ocupi cu munca la câmp", povestește Jaroslav Zetocha.

"Acum avem de la ei alune coapte, alune în ciocolată sau caramel – ceva dulce pentru clienții noștri. 

Iar din sezonul de vară dorim să vindem zmeură și afine proaspete. Cu siguranță, pasul următor o să fie un automat mai aproape de clienții de la oraș", spune fermierul.

Automatul îi permite să se concentreze pe munca la câmp, în loc să piardă timp cu vânzarea.

De asemenea, este o modalitate de a se adapta la nevoile clienților, care doresc flexibilitate și comoditate.

Pe viitor, fermierul dorește să achiziționeze mai multe automate, inclusiv cu sistem de răcire, pentru a vinde și alte produse, precum alune, zmeură și afine.

"Până nu demult, când erai plecat de acasă, puneai mătura în ușă să știe toți care vin că nu ești acasă și nici nu trebuie să încui ușa. Dar cum nu există pădure fără uscături, ne-am asigurat în privința vandalizării automatului. 

Paradoxul este că 90% din tranzacții se fac cu cardul, iar de la cei foarte puțini care plătesc cash, peste noapte nu rămân niciodată bani în automat. 

Căsuța este supravegheată video, iar automatul are un sistem complex de închidere și monitorizare", precizează Jaroslav Zetocha, scrie transilvaniabusiness.ro.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close