Antena 3 CNN Economic Casa de Pensii, anunț important pentru mii de beneficiari: ”Este ultima zi! În caz contrar, pensia va fi reținută de la plată!”

Casa de Pensii, anunț important pentru mii de beneficiari: ”Este ultima zi! În caz contrar, pensia va fi reținută de la plată!”

Casa Națională de Pensii Publice vine cu un anunț important pentru mii de beneficiari din țara noastră.

Casa de Pensii, anunț important pentru mii de beneficiari: ”Este ultima zi! În caz contrar, pensia va fi reținută de la plată!”
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   08:00

Potrivit CNPP, miercuri, 25 octombrie, este ultima zi în care elevii beneficiari ai unei pensii de urmaș pot prezenta caselor teritoriale de pensii adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior. 

”În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș! 

Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz: 

  • să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii - până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor 

În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii. 

  • să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 - adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii; 

!!! În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”, scriu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice.  

Și elevii beneficiari ai unei pensii de urmaș, care au împlinit vârsta de 16 ani, au avut obligația de a prezenta, până la data de 25 septembrie 2023, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. 

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close