Antena 3 CNN Economic Ce aparate electrocasnice trebuie să scoateţi din priză pentru a plăti mai puţini bani la factură

Ce aparate electrocasnice trebuie să scoateţi din priză pentru a plăti mai puţini bani la factură

Mulți dintre noi obişnuim să lăsăm aparatele electronice în priză, însă, deconectarea acestora ne ajută să economisim bani, iar preţul pe care îl vom plăti la factura de energie va fi mult mai mic.

Ce aparate electrocasnice trebuie să scoateţi din priză pentru a plăti mai puţini bani la factură
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    12 Apr 2022   •   15:47

Majoritatea aparatelor electronice și electrocasnice consumă energie atunci când sunt conectate în priză. Prin urmare, electricitatea este consumată constant, chiar dacă nu este utilizată tot timpul.

Deşi prețul energiei a crescut foarte mult în ultimele luni, puţine persoane ştiu cum îşi pot reduce costurile.

Aparatele electronice care reprezintă o irosire de electricitate și bani

Dacă nu este nevoie ca boilerul sau aparatul de aer condiționat să fie pornite, este bine să opriți și aceste electrocasnice. Până la urmă, răcirea inutilă a aerului din întreaga locuință timp de o săptămână, atunci când nimeni nu este acasă, reprezintă o irosire de electricitate și bani. Dacă reușiți să decongelați și goliți frigiderul și congelatorul, le puteți opri și pe acestea, întrucât vă pot ajuta să economisiți o cantitate semnificativă de bani, conform jurnaliştilor de stiridecluj.ro

Dacă nu pot fi decongelate în timp util, nu le deconectați, în caz contrar vă expuneți riscului de inundare la sosire. Vă recomandăm să deconectați și aragazul, mașina de spălat și uscătorul. Merită întotdeauna să deconectați electrocasnicele din bucătărie. Însă, sunt multe alte aparate electronice ca acestea. Luați totul în considerare și nu uitați nimic.

Ce electrocasnice ar trebui să deconectăm periodic

Unele aparate pot fi deconectate pe loc, însă, există aparate care nu trebuie niciodată lăsate în priză atunci când nu le utilizați. Putem începe cu fierbătorul electric. Modelele mai noi au protecție la supraîncălzire, însă, în cazul modelelor mai vechi, se poate întâmpla cu ușurință să uitați să opriți fierbătorul, iar dacă apa este sub nivelul minim, fierbătorul se supraîncălzește și se poate topi, provocând incendiu.

Încărcătorul pe care îl lăsați conectat consumă electricitate totul timpul. Nu doar că vă aduce cheltuieli, dar se și încălzește și poate cauza scurtcircuit și daune considerabile. În cazul unui PC, nu este o idee bună să îl lăsați pornit tot timpul. Un calculator pornit consumă o cantitate considerabilă de energie, iar faptul că este pornit continuu poate fi cu adevărat costisitor. Astfel, dacă îl utilizați des și nu vreți să îl porniți și opriți mereu, vă recomandăm să îl setați să intre automat în perioada de repaus când nu este utilizat. Veți economisiți mai mulți bani decât dacă îl lăsați pornit în mod obișnuit.

În plus, dacă știți că utilizați rar unele aparate, opriți-le periodic. În acest fel, puteți economisi anual mulți bani, pe care îi puteți folosi pentru un concediu binemeritat.

×
Subiecte în articol: factura energie bani
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close