Antena 3 CNN Economic Auto Ai voie sau nu să pui coarne de ren pe mașină? Decorațiunile care te lasă fără talonul auto

Ai voie sau nu să pui coarne de ren pe mașină? Decorațiunile care te lasă fără talonul auto

În perioada sărbătorilor de iarnă, mulți șoferi aleg să monteze coarne de ren pe mașină, însă în unele cazuri, aceste decorațiuni auto pot duce la reținerea talonului.

Ai voie sau nu să pui coarne de ren pe mașină? Decorațiunile care te lasă fără talonul auto
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2023   •   21:00

Unii șoferi, cuprinși de spiritul sărbătorilor, decid să își decoreze nu doar bradul de Crăciun sau casa, ci și mașina.

Cei care exagerează și doresc să atragă atenția pot ajunge să fie sancționați cu suspendarea talonului și amendă contravențională.

Montarea coarnelor de ren pe mașină este populară în această perioadă, iar unele kit-uri de decorațiuni auto pentru Crăciun includ astfel de accesorii, alături de nasul roșu al "Rudolf”.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Interne atrage atenția asupra faptului că unele decorațiuni pot atrage sancțiuni pentru șoferi.

De exemplu, utilizarea unui sistem de iluminare auto neomologat este interzisă, ceea ce înseamnă că montarea coarnelor de ren illuminate este considerată neregulamentară.

Sancțiunile pentru astfel de încălcări pot varia între 6 și 8 puncte de amendă, adică între 870 și 1.160 de lei.

Legea prevede, de asemenea, sancțiuni pentru modificările structurale sau tehnice aduse mașinii pentru a atașa decorațiuni, putând duce la reținerea talonului de către poliție.

În ceea ce privește alte decorațiuni pe mașină, cum ar fi coarnele de ren și "nasul” roșu, acestea sunt permise, cu condiția să nu obstrucționeze vizibilitatea și să nu prezinte pericol pentru șofer sau ceilalți participanți la trafic.

Atașarea altor decorațiuni pe diverse părți ale mașinii este, de asemenea, permisă, cu condiția să respecte reglementările privind siguranța în trafic și vizibilitatea.

Autoritățile recomandă păstrarea tradiției de a împodobi bradul de Crăciun și nu mașina, având în vedere posibilitatea căderii decorațiunilor și provocarea unor daune sau chiar a unui accident rutier, potrivit Playtech.

×
Subiecte în articol: şoferi masini talon auto
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close