Antena 3 CNN Economic Auto Cum să îţi aeriseşti maşina încinsă de soare? Temperatura scade cu cel puţin 10 grade

Cum să îţi aeriseşti maşina încinsă de soare? Temperatura scade cu cel puţin 10 grade

Cum să îţi aeriseşti maşina încinsă de soare? Temperatura scade cu cel puţin 10 grade
19 Iun 2012   •   20:02

Canicula e iadul pentru şoferi. După câteva ore la soare, maşinile se încing atât de tare încât este practic imposibil să te aşezi pe scaun sau să ţii mâinile pe volan. Inventivi din fire, japonezii au găsit o soluţie rapidă prin care temperatura din maşină poate fi redusă cu aproape 10 grade.

După mai multe ore de stat în soare, termometrele din maşină indică nu mai puţin de 40 de grade Celsius. Nu este vorba de vreo tehnologie complicată, ci doar de câteva cunoştinţe generale de fizică, puse în practică.

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa deschidem geamul unei portiere. Apoi trebuie să închidem şi să deschidem consecutiv de cel puţin 5 ori una dintre portierele opuse

În urma acestei operaţiuni,  aerul cald din maşină este evacuat, ier termometrele cor indica cel puţin 10 grade mai puţin decât la început.

Ce se întâmplă de fapt? Prin închiderea şi deschiderea consecutivă a portierei, aerul cald din maşină a fost înlocuit de cel puţin mai rece de afară. Aşa că dacă simţiţi că luaţi foc atunci când vă urcaţi în maşină, puteţi încerca metoda japonezilor. Funcţionează.



×
Subiecte în articol: masina canicula
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close