Antena 3 CNN Economic Auto Numărul românilor care mor în accidente rutiere, dublu faţă de media UE

Numărul românilor care mor în accidente rutiere, dublu faţă de media UE

Numărul românilor care mor în accidente rutiere, dublu faţă de media UE
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Apr 2011   •   19:15

Numărul bucureştenilor care îşi pierd viaţa în accidentele rutiere este aproape dublu faţă de media din Uniunea Europeană, ţara noastră rămânând astfel cea mai periculoasă din UE la capitolul accidente de circulaţie, transmite Balkan Insight.

Astfel, la sfârşitul anului 2009, în Bucureşti se înregistrau 130 de decese rutiere la un milion de locuitori, aproape dublu faţă de media UE, de 70.

Cifrele mai arată că şase români mor zilnic în accidentele rutiere. "Şase persoane mor în fiecare zi în România din cauza accidentelor rutiere, ceea ce este prea mult. În plus, accidentele de maşină sunt principalele cauze ale deceselor înregistrate în rândul tinerilor", a declarat Marian Nedelescu, preşedintele AVAR.

Principalele cauze ale producerii dezastrelor sunt şofatul necorespunzător şi calitatea precară a drumurilor din România, spun experţii.

Anul trecut, în România s-au înregistrat 9.213 accidente rutiere, care au cauzat mai mult de 2.300 de decese şi 8.500 de persoane grav rănite, potrivit Asociaţiei Victimelor din Accidentele Rutiere (AVAR).

Datele Poliţiei arată că circa 60% dintre accidente au fost produse din vina conducătorilor auto care au depăşit viteza admisă, iar pentru 30% dintre incidente vina o poartă pietonii. Astfel, România rămâne cel mai periculos loc de şofat din Uniunea Europeană, raportat la numărul de decese.

×
Subiecte în articol: decese raniti morti UE viteza drumuri
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close