Antena 3 CNN Economic Auto Rusia ar putea interzice importul de autoturisme occidentale, dacă SUA şi UE vor impune noi sancţiuni

Rusia ar putea interzice importul de autoturisme occidentale, dacă SUA şi UE vor impune noi sancţiuni

Rusia ar putea interzice importul de autoturisme occidentale, dacă SUA şi UE vor impune noi sancţiuni
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Aug 2014   •   11:31

Rusia ar putea să-şi înăsprească restricţiile vizând produsele provenite din statele occidentale, fiind posibilă chiar interdicţia importului de autoturisme, dacă Statele Unite şi Uniunea Europeană vor impune noi sancţiuni Moscovei, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

După ce Rusia a anexat Crimeea, SUA şi UE au impus mai multe valuri de sancţiuni împotriva unui număr de politicieni ruşi, oameni de afaceri şi companii.

În replică, la începutul acestei luni, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina.

La mijlocul lunii iulie, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care se interzice ca statul şi autorităţile publice din Rusia să cumpere autovehicule produse în străinătate, în ideea de a-i sprijini pe producătorii locali.

Interdicţia vizează autoturismele pentru oficialii de rang înalt, transportul public, vehicule pentru situaţii de urgenţă, precum şi echipamente pentru agricultură şi construcţii. 

Cotidianul Vedomosti scrie însă că Rusia ar putea interzice, total sau parţial, importurile de autoturisme occidentale. Interdicţia nu se va aplica totuşi autoturismelor produse în Rusia de constructorii auto străini, precum Ford, Volkswagen, Toyota sau Hyundai.

O decizie în acest sens nu a fost luată deocamdată, dar propunerile vizând noile măsuri au fost deja trimise preşedintelui Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Rusia SUA UE sanctiuni
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close