Antena 3 CNN Economic Avocatul Gheorghe Piperea, reacție în scandalul naționalizării pensiilor private

Avocatul Gheorghe Piperea, reacție în scandalul naționalizării pensiilor private

Avocatul Gheorghe Piperea, reacție în scandalul naționalizării pensiilor private
de M.Z.    |    12 Apr 2017   •   09:54

Avocatul Gheorghe Piperea a spus, miercuri, la Antena 3, că el nu crede în naționalizarea pensiilor private.

Reacția vine după ce, în urmă cu o zi, un mesaj al unui fond de investiţii le vorbea clienților despre posibilitatea naţionalizării fondurilor de pensii private.

”Nu cred absolut deloc în această naționalizare, din două motive: actualul guvern nu are determinarea să ajungă la o soluție drastică, apoi înțeleg că domnul Viorel Ștefan a negat vehement că s-ar pune această problemă”, a explicat avocatul Gheorghe Piperea, miercuri, la emisiunea Previziuni, de la Antena 3.

În plus, statul român riscă procese peste procese, dacă va muta banii din pilonul II de pensii în bugetul naţional, a spus Piperea, care a avertizat că aceşti bani nu sunt ai statului, ci se supun regimului asigurărilor private şi doar contribuabilul poate decide ce face cu ei. 

Piperea vorbește însă de o altă variantă, în ce privește posibila naționalizare a pensiilor.

”Din câte înțeleg, alta este varianta luată în calcul și este o idee greșită după părerea mea, dar nu cred că va fi luată în calcul: aceea de a suspenda o vreme virarea acelui 2% către fondurile de pensii private la care se face de vreo 10 ani”, susține avocatul Piperea.

NN Pensii, cel mai mare administrator de fonduri de pensii private din România, şi-a avertizat în această săptămână contributorii printr-un newsletter că statul ar putea să treacă la naţionalizarea fondurilor de pensii privată aşa cum s-a întâmplat în Polonia şi în Ungaria.

Ideea a fost lansată iniţial de liderul liberal Cătălin Predoiu, însă a fost negată vehement de ministrul de Finanţe, Viorel Ștefan.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea pensii private
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close