Antena 3 CNN Economic Banci 642 milioane de dolari, costurile consultanţei de care a beneficiat Lehman Brothers de la faliment

642 milioane de dolari, costurile consultanţei de care a beneficiat Lehman Brothers de la faliment

642 milioane de dolari, costurile consultanţei de care a beneficiat Lehman Brothers de la faliment
Sursa foto: lehman brothers
21 Feb 2010   •   17:22

Lehman Brothers Holdings, banca americană de investiţii aflată în lichidare după prăbuşirea din 2008, a plătit 641,9 milioane de dolari avocaţilor şi altor consilieri în cele 16 luni care au trecut de la declararea falimentului, transmite Bloomberg.

Cel mai mare beneficiar este firma Alvarez & Marsal, care e specializată în restructurări. Aceasta a desemnat şi actualul director general executiv al Lehman Brothers, Bryan Marsal.

Alvarez & Marsal a intrat în posesia a 233 milioane de dolari din septembrie 2008 până în ianuarie 2010, sub forma unor comisioane de "management interimar", arată documentele transmise Securities and Exchange Commission, comisia de reglementare a valorilor mobiliare din Statele Unite.

Gotshal & Manges, din New York, a încasat şi 149,5 milioane de dolari pentru rolul de principală casă de avocatură care se are în vedere falimentul Lehman Brothers, iar Milbank Teed Hadley & McCloy aprimit 42,4 milioane de dolari pentru a consilia comitetul de creditori ai băncii.

Lehman Brothers era a patra mare bancă de investiţii din lume la momentul falimentului, având o tradiţie de circa 150 de ani. Grupul financiar a intrat în colaps în septembrie 2008, cu active de 639 miliarde de dolari.

Printre creditori se numără şi grupul financiar elveţian UBS, echipa de fotbal american The New York Giants şi Abu Dhabi Investment Authority, fondul suveran al emiratului Abu Dhabi. Mai mult, la faliment sunt expuşi şi creditorii individuali al Lehman, care au investit în obligaţiunile companiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lehman Brothers avocati
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close