Antena 3 CNN Economic Banci Banca Centrală Europeană a redus dobânda de politicã monetarã la 3,25%

Banca Centrală Europeană a redus dobânda de politicã monetarã la 3,25%

Banca Centrală Europeană a redus dobânda de politicã monetarã la 3,25%
06 Noi 2008   •   15:19

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus, joi, dobânda de politică monetară cu 0,5%, la 3,25%, aceasta fiind a doua măsură de acest tip adoptată în decurs de o lună, potrivit aşteptărilor analiştilor, informează Reuters. Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, va explica decizia Consiliului Guvernatorilor în cadrul unei conferinţe de presă.
Analiştii cred că oficialul va afirma că măsura reprezintă un răspuns la încetinirea economiei şi că este justificată datorită reducerii rapide a temerilor privind inflaţia.
Economia zonei euro a înregistrat o scădere de 0,2%, în al doilea trimestru. Majoritatea economiştilor cred că datele privind evoluţia PIB-ului zonei euro în trimestrul al treilea, care vor fi publicate la 14 noiembrie, vor confirma faptul că economia a intrat oficial în recesiune, potrivit celor mai recente statistici care arată că sectorul privat a fost grav afectat de criza mondială.
Comisia Europeană (CE) anunţa, luni, că economia zonei euro se află deja în recesiune tehnică şi că anul viitor ar putea stagna.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close