Antena 3 Economic Banci Cauza falimentului Lehman Brothers, o problemă de comunicare între SUA şi Marea Britanie

Cauza falimentului Lehman Brothers, o problemă de comunicare între SUA şi Marea Britanie

04 Sep 2009   •   11:52
Cauza falimentului Lehman Brothers, o problemă de comunicare între SUA şi Marea Britanie
Sursa foto: maera britanie

Colapsul băncii americane Lehman Brothers, elementul declanşator al celei mai mari crize financiare de după cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost facilitat de o problemă de comunicare între autorităţile din SUA şi cele din Marea Britanie, potrivit The Guardian.

Prin urmare, falimentul băncii, în septembrie 2008, a survenit după ce un posibil ajutor din partea instituţiei de credit britanice Barclays nu s-a materializat din cauza neînţelegerilor dintre Londra şi Washington.

La Londra, ministerul de Finanţe, Banca Angliei şi Autoritatea pentru Servicii Financiare au crezut că guvernul SUA va acorda garanţii băncii cu probleme, aşa cum a făcut în cazul a doi mari creditori ipotecari.
Acum, cele trei structuri spun că au precizat clar autorităţilor de la Washington că Barclays ar putea încerca să salveze instituţia de credit americană dacă va fi susţinută de guvernul SUA.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close