Antena 3 CNN Economic Banci Deutsche Bank a redevenit cea mai mare bancă europeană. Vezi ce active deţine

Deutsche Bank a redevenit cea mai mare bancă europeană. Vezi ce active deţine

Deutsche Bank a redevenit cea mai mare bancă europeană. Vezi ce active deţine
Sursa foto: Foto: sazel.at
27 Mar 2012   •   10:58

Grupul german Deutsche Bank a redevenit pentru prima dată în ultimii cinci ani cea mai mare bancă din Europa, cu active de 2.160 miliarde euro la finele anului trecut, depăşind instituţia financiară franceză BNP Paribas, transmite Bloomberg.
   
Activele Deutsche au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde euro, banca extinzându-şi portofoliul în timp ce principalii rivali au renunţat la unele active pentru a se alinia noilor standarde de reglementare.
   
Astfel, activele celei mai mari bănci germane au crescut cu 40% din anul 2006, în mandatul directorului general Josef Ackermann, care se va retrage în luna mai.
   
Deutsche Bank este a doua bancă din Europa după gradul de îndatorare şi, dintre cele mai mari 10 instituţii de credit europene, este pe locul opt în funcţie de ratele de adecvare a capitalului, deşi Ackermann a crescut în ultimii ani rezervele şi a redus dependenţa de împrumuturi a grupului.
   
Banca s-a extins în tandem cu creşterea economiei germane, care a scăzut numai în 2009, în urma crizei financiare mondiale declanşată de falimentul Lehman Brothers.
   
BNP Paribas a devenit anul trecut a treia bancă europeană, după o scădere de 1,7% a activelor, la 1.970 miliarde euro, cel mai redus nivel din 2007.
   
Grupul britanic HSBC este în continuare cea mai mare bancă europeană după capitalizare şi a devenit a doua după valoarea activelor.
   

×
Subiecte în articol: Deutsche Bank
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close