Antena 3 CNN Economic Banci Preşedintele AIG: Primele de milioane de euro acordate unor angajaţi au fost "dezagreabile"

Preşedintele AIG: Primele de milioane de euro acordate unor angajaţi au fost "dezagreabile"

Preşedintele AIG: Primele de milioane de euro acordate unor angajaţi au fost "dezagreabile"
Sursa foto: aig
18 Mar 2009   •   17:41

Edward Liddy, preşedintele AIG, cel mai mare asigurator din SUA, spune că o parte din plăţile comensatorii pe care le-a acordat compania au fost "dezagreabile", potrivit Bloomberg.
"Nimeni nu ştie mai bine decât mine că AIG a primit fonduri generoase de la stat. Suntem extrem de conştienşi că trebuie să folosim responsabil fondurile şi că răbdarea contribuabililor americani este foarte scurtă", a declarat Liddy.

AIG a oferit bonusuri de un milion de dolari sau mai mult unui număr de 73 de angajaţi, printre care 11 care nu lucreaza pentru grupul american, a spus procurorul general american Andrew Cuomo, într-o scrisoare către legislativul americani, publicată de New York Post.

Cumo a aflat această informaţie când încerca să descopere dacă plăţile făcute de companie în weekendul acesta sunt frauduloase.

"Aceste plăţi au fost făcute în totalitate indivizilor care activează în subsidiara vinovată pentru cele mai mari pierderi înregistrate de AIG, care au dus la colapsul acesteia", se spune în scrisoare.

"Astfel, săptămâna trecută, AIG a făcut peste 73 de milionari în divizia care a pierdut atâţia bani încât a adus firma în genunchi, forţând contribuabilii să salveze compania?, potrivit scrisorii.

Cuomo mai spune că AIG a semnat în martie 2008 contracte prin care le garanta angajaţilor venituri de două ori mai mari faţă de 2007, indiferent de performanţele salariaţilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AIG
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close